Főoldal Filmek A Brad Pitt főszereplésével forgatott Forma-1-es film 2025 nyarán kerül bemutatásra
Filmek

A Brad Pitt főszereplésével forgatott Forma-1-es film 2025 nyarán kerül bemutatásra

Egy nagy hollywoodi stúdió fogja bemutatni a mozikban az Apple Forma-1-es filmjét.

290
F1
Forrás: Warner Bros.

Joseph Kosinski közelgő Forma-1-es mozifilmje, melyben Brad Pitt az egyik főszereplő, felkeltette az egyik legnagyobb hollywoodi stúdió figyelmét. Az Apple Original Films által gyártott filmet a Warner Bros. Pictures fogja bemutatni világszerte (beleértve az IMAX mozikat is) 2025. június 27-én.

A Forma-1-gyel együttműködve készült filmet a Jerry Bruckheimer Films, a Plan B Entertainment és az F1 világbajnoka, Lewis Hamilton által alapított Dawn Apollo Films produkciós cége gyártotta. A hivatalos szinopszis szerint „az új film a Forma-1 izgalmas és filmes világában merül el.”

Brad Pitt egy Formula 1-es versenyzőt, Sonny Hayes-t alakítja majd az autóversenyes drámában, amely hivatalos címmel ugyan nem, de egy rövid leírással büszkélkedhet. A szinopszis szerint Hayes egy visszavonult F1-es versenyző, akit egy szörnyű baleset kísért, amely idő előtt véget vetett versenyzői karrierjének. Amikor megpróbálja a fiatal tehetséget, Joshua Pearce-t és az Apex Grand Prix csapatot sikerre vezetni, Hayes kénytelen szembenézni a múltjával és megküzdeni az örökségével. Pitt, akárcsak Tom Cruise, elvileg saját maga hajtja majd végre a képernyőn látottak nagy részét.

Továbbá, Kosinski és operatőre, Claudio Miranda a „Top Gun: Maverick” számára kifejlesztett kamerarendszert használták a Forma-1 projekt forgatásához is, ami azt jelenti, hogy a nézők úgy érezhetik majd magukat, mintha soha nem látott módon ülnének a pilótaülésben.

A filmet valós időben a nagydíjak alatt forgatták. A film a Forma-1 és az F1 közösség együttműködésével készült, beleértve a 10 F1 csapatot és pilótáikat, az FIA-t és a versenyszervezőket. A forgatókönyvet Ehren Kruger írta, aki szintén részt vett a Top Gun: Maverick munkálataiban.

A szereplőgárdát erősíti még Kerry Condon, Javier Bardem, Tobias Menzies, Sarah Niles, Kim Bodnia és Samson Kayo.

Forma-1
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Vigyél a Holdra
Filmkritikák

Vigyél a Holdra kritika

A Vigyél a Holdra egy romantikus vígjáték a holdra szállás árnyékában.