Wide Screen
Filmek

A Bosszúállók: Végjátékban kiderül, hogy Thanos kudarcot vallott?

A Bosszúállók: Végtelen háború végén Thanos a Végtelen Kövek erejével véghez vitte tervét, és egy csettintéssel megfelezte az univerzumot. De mégsem járt sikerrel?

Lassan egy éve, hogy Thanos egy csettintéssel megölte pontosan a felét az univerzumnak, amivel egyensúlyt teremtett a Marvel Moziverzumban – legalábbis ezt gondolta az Őrült Titán. Kedd hajnalban a Super Bowl alatt a Marvel Studios bemutatta a film legújabb előzetesét, amiből kiderült, hogy mivel járt a Föld megtizedelése (elhagyatott metropoliszok, kipusztult élővilág).

Thanos a Bosszúállók: Végtelen háborúban hosszasan magyarázta, hogy mi vezérli tettét szemben a képregényekben olvasottakkal, ahol Thanos valóban egy őrült Titánt játszott, s kertelésből ölt, hogy azzal elnyerje a Halál szívét. Most ehhez képest a legújabb előzetesből kiderült, hogy a Föld nem lett jobb, sőt, a dolgok rosszabbra fordultak, így most a rajongók abban bíznak, hogy be fognak igazolódni azok a feltevések, hogy Thanos ostoba volt, és a Bosszúállók könnyedén legyőzik majd.

Thanos ott hibázhatott, mikor szülőbolygója sorsából indult ki, holott a Titán csak egy a sok közül az univerzumban. Thanos megállapította, hogy az erőforrások korlátozottak és a lakosság túlnépesedett, ezért a Titán azt javasolta, hogy végezzenek a lakosság felével, ez az egyetlen módja annak, hogy túléljék, azonban ez éhínség és a pusztítás végül a teljes bolygó pusztulásához vezetett.

A Végtelen háborúban Gamorától megtudtuk, hogy Thanos népének felét megölte, köztük a szüleit is, miközben akiket életben hagytak, azok egy jobb jövőben reménykednek. Thanos a film végén végül megtette, amire mindig is vágyott, még lányát sem sajnálta felhasználni, hogy a Végtelen Kövekkel megfelezze a teljes univerzumot, beleértve a növényeket és az állatokat is, ami komoly problémákat okoz a jövőben.

Mindeközben kiadtak egy hivatalos szinopszist is a filmhez:

A Bosszúállók: Végtelen háború lesújtó eseményei után a világunk szétesőben, köszönhetően Thanos, az Őrült Titán cselekedetének. Szövetségeseik segítségével, a Bosszúállóknak még egyszer össze kell állniuk, annak érdekében, hogy visszacsinálják Thanos tettét, s helyreállítsák az univerzumot, mindegy, milyen következményekkel járjon.

A Bosszúállók: Végjáték trailere alapján a Titán sorsára küldte a Földet, és a Megtizedeléssel közel sem tette jobbá, kiegyensúlyozottabbá a bolygónkat, és valószínűleg bolygónk nem az egyetlen civilizált világ, ami Thanos tettei miatt szenved. Áprilisban minden kiderül, hogy mi lesz erre a megoldás.

Még több a témában...

Július 4-től forog a Thor 3

A Fekete Özvegy rendezője távozott, miután az érdekek nem egyeztek a Marvellel

Kévés Bence Mihály

Kiszivárgott a Pókember: Idegenben utolsó előzetese

Kévés Bence Mihály

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább