Wide Screen
Image default
Filmek

A Bosszúállók: Végjáték írói megerősítették, hogy Bucky tudta Amerika Kapitány tervét

A Bosszúállók: Végjáték írói elárulták, hogy Bucky mindvégig tudta, mire készül Amerika Kapitány a film végén, mikor visszavitte a Végtelen Köveket a múltba.

Thanos a Végtelen háborúban egy csettintéssel kiirtotta a fél univerzumot, s hosszú évekre hazavágta a Bosszúállókat, így a Végjáték előtt mindenki arra volt kíváncsi, hogy a Föld legnagyobb hősei hogyan fogják megmenteni az univerzumot, képesek lesznek-e továbblépni. Lényegében a Végjáték fináléjában pont a Végtelen háború ellenkezőjét láttuk, Vasember csettintett, s ezzel elpusztította Thanost és az ő seregét. Ám ezzel még nem ért véget a hősök küldetése, hiszen a Végtelen Köveket vissza kellett juttatni a saját idősíkjukba, különben párhuzamos univerzumokat hoznak létre.

Amerika Kapitány (Chris Evans) önként vállalta, hogy visszaviszi a köveket a múltba, azonban barátai hiába várták a Kapitányt, lekéste az időablakot, mert inkább a múltat választotta Peggyvel. Ezek után egy sokkal idősebb Kapitányt láttunk a film végén, mikor visszajött az elsődleges univerzumba, és átnyújtotta a pajzsot Samnek. A jelenet után több rajongó is azon tűnődött, hogy miért nem Buckyt választotta a film végén Rogers, valamint hogy Bucky tudott-e a Kapitány tervéről. Stephen McFeely a The Hollywood Reporternek adott interjúban elárulta, hogy Bucky tisztában volt Rogers tervével:

Mielőtt Steve rálépett volna arra a platformra… elmondta Buckynak, hogy mire készül. Hogy tudta-e, hogy Rogers meg fog jelenni azon a padon, nem hiszem. Bucky miért mondaná azt, hogy „Hiányozni fogsz, pajtás.”, ha csak öt másodpercig tartott volna az egész?

A rajongók megkérdőjelezték Steve döntését a Végjátékban, ugyanis azzal, hogy visszament a múltba és Peggyvel élte le életét, azt is jelentette, hogy Steve Rogers Peggy eredeti férje és gyerekeinek az apja. McFeely ezt is megerősítette a lapnak, s megtudtuk, hogy a tervek között mindvégig így szerepelt:

Mindvégig erre törekedtünk, hogy ő legyen a két gyerek édesapja. De igen, erre is vannak kiskapuk az időutazásban.

Spoilermentes kritikánkat már olvashatják az oldalon a Bosszúállók: Végjátékról, de összegyűjtöttük valamennyi általunk kiszúrt utalást a filmből, valamint megnéztük, hogy mely jeleneteket manipulálták az előzetesek és a marketing idejére.

Bosszúállók: Végjáték

Még több a témában...

KRITIKA: A galaxis őrzői

Kévés Bence Mihály

KRITIKA: Amerika kapitány: A tél katonája

Orosz Ferenc

Premierdátumot kapott a Fekete Özvegy-film, és borult a teljes 4. fázis menetrendje

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat