Wide Screen
Image default
Filmek

A Bosszúállók: Végjáték írói hosszasan beszéltek az alternatív ötletekről és a karakterekről

Christopher Markus és Stephen McFeely egy interjú során olyan alternatív ötletekről beszéltek, amik végül máshogy végződtek a Bosszúállók: Végjáték fináléban.

Christopher Markus és Stephen McFeely egy interjú során olyan alternatív ötletekről beszéltek, amik végül máshogy végződtek a Bosszúállók: Végjáték fináléban.

Figyelem! A cikk hátralévő részében spoilerelemeket olvashattok a Bosszúállók: Végjáték történetével kapcsolatban!

A Bosszúállók: Végjáték csodálatos lezárása az Infinity Saga-nak, de ez közel sem jelenti azt, hogy a Marvel Moziverzum a végéhez érkezett volna, hiszen az utazás folytatódik az univerzumban, s a jövőben újabb hősöket ismerhetünk majd meg ebben a színes és csodálatos világban.

Christopher Markus és Stephen McFeely hosszasan beszélt a Bosszúállók: Végjáték korai terveiről, hogy milyen gondolatok merültek fel a Végtelen háború folytatásának tervezése alatt. Az írópárostól megtudtuk, hogy a tervek között szerepelt, hogy Vasember útja az időutazás során Asgardba vezetett volna, ahol még Heimdall-lal is meg kellett volna küzdenie, de Amerika Kapitánynak is másmilyen sorsot szántak volna eredetileg, és lényegében azért telt el 5 év a harmadik és a negyedik rész között, mert szerették volna, ha valós és hosszabb utat járnak be a főszereplők.

McFeely elárulta, hogy nagy fejtörést okozott Thanos halála. A Bosszúállók rögtön a film elején megbosszulják Thanos tettét, Thor ezúttal nem véti el, és lecsapja az Őrült Titán fejét, ám ez több kérdést is felvetett, hogy egy ilyen erős karakter, mint Thanos, miért hagyta, miért nem állította meg a Bosszúállókat, miért semmisítette meg a Végtelen Köveket. De Markus szerint Thanos bevégezte sorsát, ezért döntött úgy, hogy ha kell, akkor feláldozza magát.

A Bosszúállók: Végtelen háború előzetesében láttuk Hulkot a vakandai csatában, azonban a karakter nem szerepelt a film végén, csak Bruce Bannerként harcolt. Kiderült, hogy az eredeti tervek szerint Hulk Professzor már a Végtelen háború végén szerephez jutott volna, ám a készítők nem tartották okos húzásnak, inkább a folytatásra tartogatták. De nem ő volt az egyetlen, aki erre a sorsra jutott, ugyanis Sólyomszem családját a Végtelen háború végén vesztette volna el, azonban ezt a jelenetet végül a Végjáték elején láttuk.

A tervek között szerepelt az is, hogy Thor több időt tölt majd a múltban Jane Fosterrel (Natalie Portman) – mint kiderült, itt olyan jeleneteket használtak fel, amiket a Thor-filmek filmezése alatt forgattak -, de kifejtették gondolatát annak is, hogy miként működik az időutazás a Marvel Moziverzumban. Sokan úgy képzelik el az időutazást, ha visszamész a múltba, s megváltoztatnak valamit, akkor az hatással lesz a jövőre. Nos, ezt nem teljesen igaz – legalábbis McFeely szerint. A forgatókönyvírása alatt fizikusokat kértek fel, hogy segítsenek a témában, akik alapvetően azt mondták, a Vissza a jövőbe elmélet téves, nem járható út. Hulk a filmben ezt így fogalmazta meg:

Ha visszamész a múltba, akkor a jelened a múltaddá válik, és a múltad lesz a jövőd.

Valójában tehát hiába változtatsz meg bármit is a múltban, az nem lesz hatással a jelenedre, mert az egy másik idősík.

Ezek mellett a végső csatajelenet is elhúzták volna, ami akár sok kivágott jelenetet is jelenthet a lemezes kiadásnál. Továbbá elárulták, hogy Natasha azért nem kapott temetést a filmben, mert karakter nem annyira közkedvelt, mint Tony Stark, feltámasztani pedig azért nem lett volna értelme, mert akkor elvesztették volna a Lélekkövet. Tony számára pedig máshogy nem végződhetett a történet, Vasembernek meg kellett halnia a fináléban.

Bosszúállók: Végjáték

Kevesen gondolnák, de az időutazás ötlete Kevin Feigetől származott. A Marvel Studios elnöke az Időkövet szerette volna felhasználni, de az írók heteket töltöttek az időutazás gondolatával, miközben azt is nézték, hogy mely karaktereket nem használták még fel. Így eset a választás Hangyára, aki pont kapóra jött a Kvantumvilág rejtelmei miatt.

Még több a témában...

FEJTÁGÍTÓ: Amerika Kapitány egyszer még magával a Sátánnal is megküzdött

Kiss Zita

Chris Evans arról beszélt, hogy miért nem jó ötlet visszahozni Amerika Kapitányt

Kévés Bence Mihály

J.K. Simmons több olyan Pókember-filmre is aláírhatott, ami a Marvel Moziverzumon belül játszódik

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat