Wide Screen
Image default
Filmek

A Blumhouse csapata hű marad a Drakula-film feldolgozásánál Bram Stoker regényéhez

Karyn Kusama megerősítette, hogy a Drakula-filmnél mit vesznek alapul.

A Halloween és A láthatatlan ember feldolgozások csak a kezdet volt, hogy a Paramount Pictures a Rémuniverzum bukása után új univerzumot építsen. A Blumhouse kezeiben más legendás „szörnyfilmet” is fel fog dolgozni a jövőben, az egyik ilyen a már megerősített történet Drakula története lesz. Bár a filmről nagyon keveset tudunk, mindössze Karyn Kusama rendező (A meghívás) szerepe biztos, noha Sebastian Stan már bejelentkezett a főszerepre.

A rendező most azt erősítette meg, hogy a klasszikus remake feldolgozás hű marad majd Bram Stoker klasszikus regényéhez, csak kisebb ráncfelvarráson esik majd át a történet, hogy az passzoljon napjaink stílusához. A hír azért bír olyan nagy jelentőséggel, hiszen az elmúlt években több tévésorozat és film is készült a vámpírról, ám ezek egyike se követte a regényt.

Szerintem, amit figyelmen kívül hagynak a Drakula adaptációk az elmúlt években, a többszólamúság gondolata. Valójában a könyv különböző nézőpontokkal van tele, és miközben a legtöbbet láttuk, egyhez nem kaptunk hozzáférést, magához Drakulához. Szóval azt mondanám, hogy ez egy Drakula adaptáció lesz, de valószínűleg nem az a romantikus hős, akit láttunk a korábbi Drakula feldolgozásokban.Karyn Kusama

Talán a legismertebb és leghűségesebb feldolgozás Francis Ford Coppola nevéhez fűződik, de még ez is nagyrészt eltért a regénytől. Stoker regényében a vámpír többnyire háttérszereplő volt, és nem romantikus antihős, ahogy gyakran ábrázolták a képernyőn. Egy igazi ördög, szóval ha ebből indulunk ki, akkor sok jóra nem számíthatunk a Blumhouse feldolgozásában.      

Még több a témában...

Elisabeth Moss és a Blumhouse csapata új horrorfilmen dolgozik

Kévés Bence Mihály

Leigh Whannell, A láthatatlan ember rendezőjére bízták a Farkasember-filmet

Kévés Bence Mihály

Sebastian Stan már felkereste a Drakula-film rendezőjét, hogy lehet-e ő a főszereplő

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat