Főoldal Filmek A Blumhouse csapata hű marad a Drakula-film feldolgozásánál Bram Stoker regényéhez
Filmek

A Blumhouse csapata hű marad a Drakula-film feldolgozásánál Bram Stoker regényéhez

Karyn Kusama megerősítette, hogy a Drakula-filmnél mit vesznek alapul.

459
Drakula

A Halloween és A láthatatlan ember feldolgozások csak a kezdet volt, hogy a Paramount Pictures a Rémuniverzum bukása után új univerzumot építsen. A Blumhouse kezeiben más legendás „szörnyfilmet” is fel fog dolgozni a jövőben, az egyik ilyen a már megerősített történet Drakula története lesz. Bár a filmről nagyon keveset tudunk, mindössze Karyn Kusama rendező (A meghívás) szerepe biztos, noha Sebastian Stan már bejelentkezett a főszerepre.

A rendező most azt erősítette meg, hogy a klasszikus remake feldolgozás hű marad majd Bram Stoker klasszikus regényéhez, csak kisebb ráncfelvarráson esik majd át a történet, hogy az passzoljon napjaink stílusához. A hír azért bír olyan nagy jelentőséggel, hiszen az elmúlt években több tévésorozat és film is készült a vámpírról, ám ezek egyike se követte a regényt.

Szerintem, amit figyelmen kívül hagynak a Drakula adaptációk az elmúlt években, a többszólamúság gondolata. Valójában a könyv különböző nézőpontokkal van tele, és miközben a legtöbbet láttuk, egyhez nem kaptunk hozzáférést, magához Drakulához. Szóval azt mondanám, hogy ez egy Drakula adaptáció lesz, de valószínűleg nem az a romantikus hős, akit láttunk a korábbi Drakula feldolgozásokban.

Karyn Kusama

Talán a legismertebb és leghűségesebb feldolgozás Francis Ford Coppola nevéhez fűződik, de még ez is nagyrészt eltért a regénytől. Stoker regényében a vámpír többnyire háttérszereplő volt, és nem romantikus antihős, ahogy gyakran ábrázolták a képernyőn. Egy igazi ördög, szóval ha ebből indulunk ki, akkor sok jóra nem számíthatunk a Blumhouse feldolgozásában.      

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Öt éjjel Freddy pizzázójában
Filmek

Bejelentették az Öt éjjel Freddy pizzázójában folytatását

Hivatalosan is zöld utat kapott az Öt éjjel Freddy pizzázójában folytatása.

Éjszakai merülés
Filmkritikák

Éjszakai merülés kritika

Az Éjszakai merülésben azért kapálóznak a színészek, hogy túléljék ezt a filmet.

Öt éjjel Freddy pizzázójában
Filmek

Az Öt éjjel Freddy pizzázójában a Blumhouse “legnagyobb” filmje

A negatív kritikák után ki gondolta volna, hogy ekkora siker lesz az...