Főoldal BREAKING A Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley előzetesében Eddie Murphy még mindig bűnözőkre vadászik az utcákat járva
BREAKINGElőzetesek

A Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley előzetesében Eddie Murphy még mindig bűnözőkre vadászik az utcákat járva

Berobbant a Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley első nagy előzetese benne a visszatérő Eddie Murphyvel.

1.8k

Nosztalgia hangulat kapott el, hogy Eddie Murphy visszatér mindenki szeretett Axel Foley szerepében a Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley című filmben. A Netflix most tette közzé az első trailert, amelyben Murphy karaktere egy újabb kalandba keveredik, amely az 1980-as években indult klasszikus franchise folytatása lesz. Az utolsó rész óta csaknem 30 év telt el.

Az eredeti Beverly Hills-i zsaru 1984-es megjelenésekor kulturális jelenség volt, és nemcsak Murphy komikus tehetségét mutatta meg, hanem újraértelmezte az akció-vígjáték műfaját is. Az első rész sikere után tovább két rész készült még 1987-ben és 1994-ben. Az évek során Foley Murphy egyik legikonikusabb karakterévé vált, aki az éles eszét az utcai bűnüldözéssel ötvözi.

Az új film szereplőgárdájában Joseph Gordon-Levitt, Taylour Paige, Judge Reinhold, John Ashton, Paul Reiser, Bronson Pinchot és Kevin Bacon szerepel. A történet akkor kezd igazán izgalmassá és egyben személyessé válni, amikor Foley lánya, akit Paige alakít, veszélybe kerül. Az így kialakult helyzet pedig azt eredményezi, hogy Foley újra fegyvert ragad és a bűnözők nyomába ered lányával és az új társával, akit Gordon-Levitt alakít.

A történet fokozódik, amikor Foley újra találkozik régi barátaival, Billy Rosewooddal (Reinhold) és John Taggarttal (Ashton). Közösen arra készülnek, hogy leleplezzenek egy mélyen rejtőző összeesküvést.

Az első Beverly Hills-i zsaru fontos szerepet játszott Eddie Murphy karrierje elején. A film nem sokkal azután jelent meg, hogy Murphy elhagyta a Saturday Night Live című műsort, amellyel hírnevet szerzett magának és nemzetközi szupersztárrá tette őt. Az ezt követő években Murphy olyan elismert vígjátékokban játszott, mint az Amerikába jöttem, és bemutatta legendás stand-up különkiadását, az Eddie Murphy: Raw-t. A sorozat negyedik részét már nagyon várták, az első tárgyalások még az 1990-es években kezdődtek.

Az első három film után a 2000-es évek közepén a Paramount Pictures bejelentkezett a gyártásért. A film aztán megrekedt, nem sikerült kimászni a gödörből és már lemondtunk róla, hogy valaha is láthatjuk még a detroiti nyomozót. A dolgok azonban 2019 októberében jóra fordultak, amikor Murphy a Collidernek elmondta, hogy várhatóan hamarosan megkezdődik az új film forgatása. Az ezt követő hónapokban hivatalosan is bejelentették, hogy a kamerák forognak, és a jogokat a Netflix átvette.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Rebel Moon
Filmek

Zack Snyder a Rebel Moon rendezői vágását új címekkel augusztusban mutatja be a Netfix

Kaptunk megjelenési időpontot és játékidőket is a Rebel Moon rendezői változataihoz.

A tűzben edzett férfi
Sorozatok

A Netflix bejelentett A tűzben edzett férfi sorozatadaptációjának főszereplőjét és rendezőjét

Az A tűzben edzett férfi visszatér, ezúttal sorozat formájában a Netflixen.