Főoldal Filmek A Barbie vetítését betiltották Vietnámban, és a Fülöp-szigetek lehet a következő
Filmek

A Barbie vetítését betiltották Vietnámban, és a Fülöp-szigetek lehet a következő

A Barbie már most a nyár egyik legvitatottabb filmjének ígérkezik.

19
Barbie

A Barbie már most erős versenyben van a nyár legvitatottabb filmje címért. Greta Gerwig készülő vígjátékát betiltották Vietnámban, és lehet, hogy a Fülöp-szigetek következik. A filmet július 21-én mutatják be világszerte, de Greta Gerwig komédiája, amely a Mattel ikonikus divatbabacsaládjáról szól, nem kerül bemutatásra Vietnámban.

A New York Times értesülése szerint a filmet nem fogják bemutatni az országban, mivel az egyik felvételen a vitatott “kilenc sávos vonal” látható – ez a kínai térképeken U-alakú vonal, amely a Dél-kínai-tengeri területigényt jelöli ki.

Kína és Vietnam között régóta vita tárgyát képezi a terület tulajdonjogai, amely számos szigetet, valamint olaj- és gázlelőhelyeket és hajózási útvonalakat tartalmaz. Bár egy hágai nemzetközi bíróság még 2016-ban úgy döntött, hogy Kínának nincs jogalapja az igényeire, a Középső Királyság nem hajlandó elfogadni ezeket a megállapításokat.

Az Országos Filmértékelési és Filmbesorolási Tanács végül a film teljes betiltásáról döntött: Vi Kien Thanh, a vietnami filmügyi hivatal vezetője az állami médiának megerősítette, hogy a Barbie című filmet nem fogják vetíteni a régióban, mert “a filmben egy illegális kép látható a felosztásról”. Nehéz megmondani, hogy ez az eset jelentősen visszaveti majd a film globális jegybevételét, de úgy tűnik, hogy a Fülöp-szigetek is fontolgatja, hogy követi a példát ugyanezen okból.

Van ám olyan világ, ahol minden csodálatos! Mindig süt a nap, lenn a parton mindig lágyan hullámzik a tenger, és szörfdeszkákon, a nyugágyakban meg a bulizósabb helyeken sokféle, de mindig gyönyörű strandoló gyűlik össze: Barbie (Margot Robbie) és Ken (Ryan Gosling) meg a többi Barbie és Ken. De még a legtökéletesebb, legrózsaszínebb, legszerelmesebb helyen is történhetnek bajok. Szerencsére Barbie nemcsak szép, hanem talpraesett is. Ha kell, még a valóságos világba is elmegy, hogy megvédje a maga különleges országát. És persze sosincs egyedül. Lehet, hogy Ken nem olyan éles eszű, vagy nem akkora vagány, mint ő, de van egy nagyon fontos tulajdonsága: mindig kiáll az ő Barbie-jáért, és sosem hagyja cserben.

A Barbie magyarországi bemutatójára 2023. július 20-án kerül sor.

Barbie

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla Kong ellen
Filmek

A két Titán találkozását láthatjuk a Godzilla x Kong: The New Empire poszterén

Godzilla és Kong találkozását láthatjuk a Godzilla x Kong: The New Empire...

Joker: Folie à Deux
Filmek

A Joker: Folie à Deux rendezője új képet osztott meg a szakadó esőben álldogáló Joaquin Phoenix karakteréről

Pontosan egy év múlva mutatják be a mozikban a nagysikerű Joker folytatását.

Az ördögűző: A hívő
Filmek

NYEREMÉNYJÁTÉK: Páros belépőket nyerhettek Az ördögűző: A hívő premier előtti vetítésére

Elsők között nézhetitek meg Christopher Nolan új filmjét, Az ördögűző folytatását.

Mancs Őrjárat: A szuperfilm
Filmek

Box Office: Az Alkotó és a Fűrész X se tudta megszorongatni a Mancs Őrjáratot

A Mancs Őrjárat vitte a hétvégét, egy eredeti sci-fi és egy horror...