Főoldal Filmek Sok mindennek történnie kell, de Greta Gerwig megcsinálná a Barbie folytatását
Filmek

Sok mindennek történnie kell, de Greta Gerwig megcsinálná a Barbie folytatását

A Barbie rendezője már nem ellenzi a folytatást, jöhet a folytatás?

220
Barbie
Forrás: Warner Bros.

A Barbie rendezője, Greta Gerwig fejében megfordult, hogy esetleg folytatást készíthet az Oscar-díjra jelölt sikerfilmjéhez. A Deadline-nak adott interjúban hosszasan beszélt a témáról, ha úgy van, akkor ő bizony megcsinálja a második rész, illetve kitért a benne kialakult érzésekre is.

A rajongó világosan fogalmaztak, nincs szükség a Barbie 2. részére, a film úgy tökéletes, ahogy van. Ezt a véleményt osztották a készítők is kezdetbe – Gerwig júliusban elképzelhetetlennek tartotta a második részt -, ám a rendezőnő fejében elültették a gondolatát, hogy mi lenne, ha mégis megcsinálnák a folytatást. Ez azonban még messze nem jelenti, hogy elkészül a második rész, de hozzátette, nem ellenzi az ötletet.

A dolgok állása szerint jó sokat kell várni a filmre – feltéve persze, hogy elkészül -, ugyanis Gerwig a Netflix-szel kötött szerződése alapján A Narnia krónikái két új filmjén dolgozik. A lapnap elmondta, hogy hamarosan visszatér Londonba, ahol folytathatja az előkészítő munkálatokat, illetve felfedezi ezt az univerzumot. Pontos ütemtervet még nem közöltek, de várhatóan 2024 végén vagy 2025 elején kezdődik csak a forgatás, egyszóval még éveket kell várnunk, hogy Barbie visszatérjen a filmvászonra.

A film főszereplőjét alakító Margot Robbie novemberben még úgy fogalmazott, hogy “el sem tudja képzelni”, hogyan nézne ki egyáltalán egy folytatás, mert a csapat annak fényében készítette az első filmet, hogy nem gondolt a folyatásra.

Azt hiszem, mindent beleadtunk ebbe a filmbe. Nem úgy építettük fel, hogy trilógia vagy ilyesmi legyen belőle. Greta mindent beleadott ebbe a filmbe, úgyhogy el sem tudom képzelni, mi lenne a következő.

Margot Robbie

Határ a csillagos ég, amikor a 2023-as év egyik legnagyobb bevételt hozó filmjének, a Barbie-nak a folytatásáról beszélünk. A film lenyűgözte a tömegeket szellemességével, megható üzenetével, alakításaival, látványával és hangjaival, és még nyolc Oscar-jelölést is kapott. Bár csak egy győzelemmel sikerült elsétálnia az eredeti dal kategóriában, a legnagyobb győzelmet a box office listán érte el. A Box Office Mojo szerint a film összbevétele végül 1 445 638,421 dollárral állt meg.

Barbie
Forrás: Warner Bros.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Barbie
Filmek

Zack Snyder matekja szerint “valószínűleg többen látták a Rebel Moon-t, mint Barbie-t a moziban”

Zack Snyder számításai szerint a Rebel Moon még a Barbie-nál is sikeresebb...

Golden Globe
Filmek

A 2024-es Golden Globe nyertesei – tarolt az Oppenheimer

A Golden Globe nagy nyertese az Oppenheimer, de a Barbie sem távozott...