Főoldal Filmek A Narnia krónikái két új filmjén dolgozik a Netflix
Filmek

A Narnia krónikái két új filmjén dolgozik a Netflix

Jobb írót és rendezőt nem is kaphatott volna a készülő új Narnia.

244
Narnia

Greta Gerwig rendezőtől július végén rongyol be a Barbie, hogy Margot Robbie-val életre keltse az Álomház szettből a világ leghíresebb babáját a filmvásznon, ám Gerwig kész az újabb merész próbálkozásra. Legközelebb a ruhatárat egy egészen más műfajra cseréli, hogy felfedezze a fantázia és a varázslat világát.

Greta Gerwig szerződést kötött a Netflixszel, hogy két filmet írjon és rendezzen C. S. Lewis A Narnia krónikái alapján. A The New Yorker nemrégiben megjelent cikke szerint Gerwig legalább két Narnia-filmet fog rendezni a streamingóriás számára. A Netflix egyik régóta húzódó terve, hogy több film és tévéműsor segítségével keltse életre a Narnia krónikái című sorozatot.

A Netflix még 2018 októberében jelentette be a többéves megállapodást a C.S. Lewis Companyval, később pedig a Coco társszerzőjét, Matthew Aldrichot szerződtette “kreatív építésznek”, aki a C.S. Lewis szeretett Narnia-univerzumából adaptált összes film és sorozat fejlesztését felügyeli. Aldrich mellett jelenleg Mark Gordan, Douglas Gresham és Vincent Sieber lesz a filmek executive producere és az összes készülő Narnia-sorozat producere, bár egyelőre nem világos, hogy a Netflix melyik Narnia-történet adaptálja majd először a képernyőre.

A fantasy-sorozatot a múltban már számos alkalommal feldolgozták, többek között 1979-ben animációs minisorozatként, majd a közelmúltban filmsorozatként, kezdve a 2005-ös Narnia Krónikái – Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény című filmmel, amelyet Andrew Adamson rendezett. Voltak tervek egy negyedik filmre is, amit Joe Johnston forgatott volna, ám a Walden Media produkciós cég 2018-ban átengedte a filmes jogokat, a Netflix pedig lecsapott rájuk.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Berlin
Sorozatok

A Netflix megrendelte a Berlin második évadát

Nézettségi rekordokat döntött a Berlin, jön a folytatás belőle.

Terminátor: Sötét végzet
Sorozatok

Linda Hamilton nagy rajongója a sorozatnak, de nem fogja megnézni Stranger Things 5. évadát

Linda Hamilton kulcsszereplőt játszik a Stranger Things 5. évadában, de egy bizonyos...