Főoldal Filmek Zack Snyder matekja szerint “valószínűleg többen látták a Rebel Moon-t, mint Barbie-t a moziban”
Filmek

Zack Snyder matekja szerint “valószínűleg többen látták a Rebel Moon-t, mint Barbie-t a moziban”

Zack Snyder számításai szerint a Rebel Moon még a Barbie-nál is sikeresebb volt. Tényleg?

493
Barbie
Forrás: Warner Bros.

Zack Snyder szerint a Netflix platformja miatt valószínűleg “többen” látták a Rebel Moon – 1. rész: A tűz gyermeke című filmet, mint a Barbie-t a mozikban. Joe Rogan podcastban számos témát érintettek, többek között például, hogy a Batman Superman ellen R-besorolást kapott volna, mert a korhatárbizottságnak nem tetszett, amiért a DC Comics két szuperhőse egymásnak feszült.

Snyder nem győzte dicsérni a Netflix infrastruktúráját és a nézettségi adatokat. Snyder a 2023-as év legnagyobb meglepetését hozta példának, hogy szerinte többen indították el a Rebel Moont a megjelenés alatt, mint ahány ember beült nyáron a Barbie-ra. Nagy ökörséget nem mondott, mert a premier napján lehet többen nézték a Netflix műsorát, de ha hetekben vagy esetleg hónapokban gondolkodunk, akkor már sokkal érdekesebb a helyzet.

Gondolj például a Netflixre, ahol megnyomsz egy gombot. Rebel Moon, megvan? Mondjuk most éppen majdnem 90 milliós nézettségnél tart. Plusz-mínusz 80 vagy 90 millió fiók indította el. Két nézőt feltételeznek vetítésenként, igaz? Szóval gondolj bele, ha ez a film a mozikban lenne terjesztési modellként, akkor ez körülbelül 160 000 000 embert jelentene, akik feltételezhetően megnézik ezt a filmet. 160.000.000 ember 10 dolláros jegyáron… mi is jön ki a matekból? 160,000,000 szorozva tízzel. Az 1,6 milliárd. Tehát valószínűleg többen látták volna a Rebel Moont, mint a Barbie-t a moziban.

Zack Snyder

“Ennyire őrült a Netflix, és ez az a terjesztési modell, amit létrehoztak. A minap történt, hogy a Rebel Moon 2. részéről beszélgettünk. Erre ők: ‘Nos, akkor beszéljünk az első filmről.’ Erre én: ‘Nem, baszod menjetek és nézzétek meg. Tudom, hogy megvan. Ez nem az a helyzet, mint a filmszínházaknál” – érvelt Snyder. “Ha akarod, most rögtön bekapcsolhatod a telefonodon, és megnézheted itt és most. Ennyi az egész. Ez a modell, ez a gép, amit építettek, tényleg valami más. Kész őrület, ha belegondolsz”.

Rebel Moon 23,9 millió megtekintéssel a legnézettebb műsor volt a Netflixen december 18. és december 24. között. A film azonban még így is elmaradt a Netflix más eredeti filmjeinek debütálásától. Sam Esmail Leave the World Behind című filmje 41,7 millió megtekintéssel nyitott az első héten. Hasonlóképpen, az Adam Sandler főszereplésével készült Leo című gyerekvígjáték 34,6 millió megtekintéssel kezdett.

Eközben a Warner Bros. egyik legjövedelmezőbb filmje volt a Barbie. Augusztus végén már arról beszéltek, hogy a film átlépte az 1,2 milliárd dolláros határt, és ezzel a stúdió történetének második legnagyobb bevételt hozó filmje lett az utolsó Harry Potter-film után.

Rebel Moon
Forrás: Netflix
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

7 Hozzászólások

Közelgő események

Még több a témában...

A tűzben edzett férfi
Sorozatok

A Netflix bejelentett A tűzben edzett férfi sorozatadaptációjának főszereplőjét és rendezőjét

Az A tűzben edzett férfi visszatér, ezúttal sorozat formájában a Netflixen.

Tomb Raider Netflix
Sorozatok

Ősszel új formában tér vissza Lara Croft

Premierdátumot kapott a Tomb Raider: The Legend of Lara Croft anime sorozat.

300
Sorozatok

Előzménysorozatot kap a 300, és Zack Snyder is érdekelt lehet benne

Zack Snyder nagysikerű 300 című filmjének története most sorozattal egészül ki.