Főoldal Filmek A Mission: Impossible Leszámolás – Első Rész stábja megépített egy komplett vonatot, hogy aztán felrobbantsák
Filmek

A Mission: Impossible Leszámolás – Első Rész stábja megépített egy komplett vonatot, hogy aztán felrobbantsák

A Mission: Impossible stábja megcsinálta a lehetetlen: a legőrültebb akciójeleneteket láthatjuk a filmben.

226
Mission: Impossible: Leszámolás - Első rész
Forrás: Paramount Pictures

A Mission: Impossible Leszámolás – Első Rész stábja a végső küldetésére készül: több vad kaszkadőrjelenetet is forgat, köztük Tom Cruise Ethan Hunt szerepében egy motorral a mélybe ugrik, de tudjuk, hogy ez csak a kezdet volt, hiszen egy valódi, a semmiből épített vonattal is őrült mutatványra készülnek.

A film új, kulisszák mögötti featurette videója betekintést nyújt a film epikus harcjelenetébe, amit egy vonaton forgattak. Christopher McQuarrie rendező és Tom Cruise azt magyarázza a videóban, hogy miként emelték új szintre a gyakorlati filmkészítést azzal, hogy egy teljesen működő vonatot építettek, hogy aztán egy epikus kaszkadőrmutatvánnyal tönkretegyék.

Nem állt rendelkezésre túl sok vonat, amit tönkre lehetett volna tenni. Meg kellett építenünk magunknak, ha meg akartuk semmisíteni. Gyakorlatilag leforgatni rendkívül nagy kihívás volt, nemcsak a kivitelezés, hanem az összes különböző vasúti kocsi megtervezése is, amelyek valóban működőképesek voltak egy működő vasúti pályán. A világon senki más nem csinál ilyen szintű gyakorlati filmforgatást, és talán soha többé nem is lesz ilyen.

Christopher McQuarrie

A csapat a hetedik rész forgatása során a gyakorlati effekteket helyezte előtérbe, ami azt jelentette, hogy Cruise és társa, Esai Morales végül egy mozgó vonat tetején verekedtek, amely 60 mérföld/órás sebességgel zakatolt egy hegyvidéki völgyben, mielőtt a vonatot kisiklatták volna, és egy kőbányába zuhant.

“A vonat lezuhanása a nehézségi tényezők megsokszorozásával járt. Minden egyes kamerának pontosan egy esélye volt arra, hogy jól rögzítse a képsorokat. Minden, amit ebben a látványos vonatjelenetben látnak, azért történt, hogy a nézők beleéljék magukat a karakterek bőrébe” – magyarázta McQuarrie, mielőtt Cruise hozzátette: “Nem csak arról van szó, hogy felrobban, mert ha mindent megteszünk, és nem sikerül jól rögzíteni, akkor mi értelme”.

Cruise eddigi legőrültebb és legveszélyesebb mutatványait láthatjuk jövő héttől a mozikban, többek között egy izgalmas pillanatot, amikor egy szikláról a mélybe veti magát egy motorkerékpárral. Ennél az akciójelenetnél annyira bizonytalan volt a stáb, hogy Cruise túléli-e a zuhanást, hogy már a forgatás első napján filmre vették, így abban az esetben, ha a filmsztár nem élte volna túl a mutatványát, akkor a csapatnak maradt volna ideje átírni a forgatókönyvet. A Mission: Impossible 7-8. részről azt beszélik, hogy állítólag ez lesz Ethan Hunt utolsó küldetése, noha a franchise nem ér véget.

Ethan Hunt (Tom Cruise) és az IMF csapata az eddigi legveszélyesebb küldetésükbe vágnak bele: meg kell találniuk egy félelmetes, az egész emberiséget fenyegető új fegyvert, mielőtt rossz kezekbe kerülne. Miközben a jövő irányítása és a világ sorsa a tét, és Ethant a múltja sötét erői kezdik el körülvenni, beindul a halálos hajsza a Föld körül. Egy rejtélyes, korlátlan hatalommal bíró ellenséggel szembesülve Ethan arra kényszerül, hogy belássa, semmi sem lehet fontosabb ennél a küldetésnél – még azok élete sem, akik számára a legtöbbet jelentik…

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...