Főoldal Filmek Tom Cruise bele is halhatott volna, ezért a motoros kaszkadőrmutatványát már a Mission: Impossible 7. forgatásának első napján felvették
Filmek

Tom Cruise bele is halhatott volna, ezért a motoros kaszkadőrmutatványát már a Mission: Impossible 7. forgatásának első napján felvették

Tom Cruise tényleg az életével játszott a Mission: Impossible - Leszámolás - Első Rész forgatásán.

385
Mission: Impossible: Leszámolás - Első rész
Forrás: Paramount Pictures

A Mission: Impossible – Leszámolás – Első Részben Tom Cruise egyik legőrültebb mutatványa látható, és mint kiderült, már a produkció első napján leforgatták ezt a jelentet. Erre pedig azért volt szükség, ha esetleg Cruise belehalna a halálos küldetésbe, akkor legyen elég idejük átírni a forgatókönyvet.

Az Entertainment Tonightnak adott interjújában Cruise elárulta, miért akarta annyira, hogy ez a bizonyos kaszkadőrmutatvány ne álljon az útjába, és ahogy megszokhattuk a színésztől, ezúttal is dublőrök és vizuális effektusok nélkül forgassanak. Néhány napja Simon Pegg már beszámolt a nehézségekről, mennyire féltették Cruise életét, most pedig a rendező és maga a színész is megszólalt.

Nos, tudjuk, hogy vagy folytatjuk a filmet, vagy nem. Tudjuk meg az első nap! Tudjuk meg az első napon, hogy mi fog történni: Folytatjuk-e mindannyian, vagy egy nagy átdolgozás lesz?

Tom Cruise

Abban az ominózus jelenetben Tom Cruise egy szikláról a mélybe veti magát egy motorral, majd ejtőernyővel biztonságban földet ér. Az Empire magazin kiderítette, hogy a jelenetet a produkció legelső napján vették fel.

“Az első napon leforgattuk, így a világ összes ideje megvolt arra, hogy megértsük, miért csinálta [Ethan] azt, amit csinált” – mondta Christopher McQuarrie rendező. “Ha leültünk volna, és megpróbáltuk volna a régi módszerrel megvalósítani ezeket a filmeket, nem jött volna össze, egyszerűen azért, mert ez egy élő, lélegző valami.”

Cruise kicsit gyakorlatiasabban állt a dolgokhoz, mivel már az első napon leforgatták a kaszkadőrmutatványt, így nem volt meg a veszélye, hogy a forgatás felénél leálljon a munka, ha ő belehalna a mutatványba. Több időbe és több pénzbe került volna a stúdiónak, ha forgatás közben következik be egy baleset.

Ethan Hunt (Tom Cruise) és az IMF csapata az eddigi legveszélyesebb küldetésükbe vágnak bele: meg kell találniuk egy félelmetes, az egész emberiséget fenyegető új fegyvert, mielőtt rossz kezekbe kerülne. Miközben a jövő irányítása és a világ sorsa a tét, és Ethant a múltja sötét erői kezdik el körülvenni, beindul a halálos hajsza a Föld körül. Egy rejtélyes, korlátlan hatalommal bíró ellenséggel szembesülve Ethan arra kényszerül, hogy belássa, semmi sem lehet fontosabb ennél a küldetésnél – még azok élete sem, akik számára a legtöbbet jelentenek…

Mission: Impossible – Leszámolás – Első Rész megjelenési dátuma 2023. július 23.

Mission: Impossible: Leszámolás - Első rész
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Filmek

Tom Cruise magassága miatt bukott meg Jack Reacher filmes karrierje a rendező szerint

A rajongók mellett a rendező szerint is Tom Cruise magassága miatt bukott...

Top Gun: Maverick
Filmek

Tom Cruise is szerepet kaphat Quentin Tarantino utolsó filmjében

Brad Pitt mellett Tom Cruise szerepet kaphat Tarantino utolsó filmjében.