Főoldal Filmek Simon Pegg bevallotta, aggódik, amikor Tom Cruise kaszkadőrmutatványairól van szó
Filmek

Simon Pegg bevallotta, aggódik, amikor Tom Cruise kaszkadőrmutatványairól van szó

Tom Cruise maga szereti kockáztatni az életét, nem hajlandó átengedi a mutatványokat kaszkadőröknek.

512
Mission: Impossible: Leszámolás - Első rész
Forrás: Paramount Pictures

A Mission: Impossible – Leszámolás – Első Rész bemutatójára csak július közepén kerül sor, de tegnap este Rómában megtartották a világpremiert. Az esemény után kritikusok rövid reakcióval ünnepelték Tom Cruise legújabb lehetetlen küldetését, amelyek alapján a franchise egyik legjobb része lett a hetedik.

A vörös szőnyeges bemutatón jelen voltak a film főszereplői, ahol a Deadline riporterének sikerült megszólaltatnia Simon Pegg-et. A színész és író elmondta, hogy miért félti Cruise biztonságát, amikor a Mission: Impossible egyik nagy mutatványát nem engedte át kaszkadőröknek a színész. Arról a bizonyos jelenetről van szó, amikor Cruise egy motorkerékpárral a mélybe veti magát.

Tudjátok, szerencsés vagyok, mert Benji csak a számítógép mögött ül, és teszi a dolgát. Tom sziklákról ugrik le motorral, lóg a tudjátok miről, egy a vonatokról – ez tényleg veszélyes dolog.

Mindig is éreztük, hogy egy nap valami rosszul sülhet el, és elveszíthetjük Tomot. Bármikor, amikor egy nagy mutatványra kerül sor, félelem tölt el bennünket, de ő mindig sikerrel jár.

Simon Pegg

Tom Cruise az utóbbi években a merész kaszkadőrmutatványairól vált ismertté, különösen amikor a Mission: Impossible akciójeleneteiről van szó. A hamarosan megjelenő folytatásban egy sziklafal tetejéről veti magát a mélybe, és mindezt egy motorkerékpárral teszi. De ahogy az várható volt, nem mindent mutattak meg az előzetesekben, ez még csak a kezdet, ennél hajmeresztőbb mutatványokat láthatunk a filmben.

Gyakorlatilag egy autós üldözést forgattak Róma utcáin keresztül, a volán mögött Cruise-zal, mint Ethan Hunt. Ezt azonban nem volt annyira egyszerű összehozni, mint amennyire könnyűnek hangzik, mivel Ethant Grace-hez (Hayley Atwell) bilincselték, így Cruise-nak egy kézzel kellett ügyeskednie a volán mögött.

“Tom egy kézzel vezet és driftel Róma utcáin – azt a napot sosem fogom elfelejteni” – mondta Atwell.

Valójában az egész sorozat Cruise legendás kaszkadőrmutatványain múlik, s alighanem nem először és utoljára tette kockára az életét. Míg kezdetben inkább a látványos jelenetekre tették a hangsúlyt (amikor egy szellőzőn leereszkedett), addig az utóbbi részekben inkább a hajmeresztő mutatványok kaptak nagyobb szerepet. Egyszer egy repülőgép ajtajába kapaszkodott Cruise, és még a hírhedt HALO-ugrást is megcsinálta a Mission: Impossible – Utóhatás című filmben.

Ethan Hunt (Tom Cruise) és az IMF csapata az eddigi legveszélyesebb küldetésükbe vágnak bele: meg kell találniuk egy félelmetes, az egész emberiséget fenyegető új fegyvert, mielőtt rossz kezekbe kerülne. Miközben a jövő irányítása és a világ sorsa a tét, és Ethant a múltja sötét erői kezdik el körülvenni, beindul a halálos hajsza a Föld körül. Egy rejtélyes, korlátlan hatalommal bíró ellenséggel szembesülve Ethan arra kényszerül, hogy belássa, semmi sem lehet fontosabb ennél a küldetésnél – még azok élete sem, akik számára a legtöbbet jelentenek…

Mission: Impossible – Leszámolás – Első Rész megjelenési dátuma 2023. július 23.

Mission: Impossible: Leszámolás - Első rész
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...