Főoldal Filmek Az első reakciók alapján a Mission: Impossible Leszámolás – Első Rész lehet az év filmje, de a showt ezúttal nem Tom Cruise lopja el
Filmek

Az első reakciók alapján a Mission: Impossible Leszámolás – Első Rész lehet az év filmje, de a showt ezúttal nem Tom Cruise lopja el

Az első reakciók alapján Tom Cruise ismét megcsinálta, az év filmje lesz a Mission: Impossible 7.?

415
Mission: Impossible: Leszámolás - Első rész
Forrás: Paramount Pictures

Tegnap este tartották a Mission: Impossible – Leszámolás – Első Rész világpremierjét Rómában. A vetítést követően nem fogták vissza magukat a rajongók és a kritikusok, a közösségi médiát elárasztották dicsőítő szavakkal Tom Cruise legújabb akciófilmjével kapcsolatban. A nagy kritikákra még várnunk kell, de az első reakciók alapján Cruise ismét megcsinálta, és sokan már most az év filmjének titulálják a Mission: Impossible 7. részt.

A római premier után megérkeztek az első reakciók Christopher McQuarrie várva várt Mission: Impossible – Leszámolás – Első Rész vetítése után. Az interneten olvasható beszámolók túlnyomórészt pozitív hangvételűek, a rajongók mellett a kritikusok is hatalmas dicséretet zúdítottak Tom Cruise legújabb akciófilmjére – bár kissé árnyékoltabb lehet a kép, amikor lejár az embargó, s megjelennek a nagy írásos kritikák.

Míg Cruise az év legjobb filmjéért kapja a legjobb értékeléseket, a rendező és az egész szereplőgárda, különösen a korábbi Marvel-sztár és a franchise újonca, Hayley Atwell (Amerika kapitány: Az első bosszúálló; Bosszúállók: Végjáték) kapja a legtöbb szeretetet, aki a titokzatos Grace szerepében debütálva végül ellopja a showt.

Ahogy az várható volt, Tom Cruise és csapata az akciót egy új szintre emelte a folytatásban, ami senkit nem lepett meg, és a harmadik felvonás tűnik a csúcspontnak a filmben. Azt is megerősítették, hogy nem cliffhangerrel végződik az első rész, tehát nem egy fél filmet kapunk jövő hónapban. De az is biztos, hogy amint lepereg a stáblista, a rajongók világszerte sóvárogni fognak a második rész után!

A MISSION: IMPOSSIBLE 7 nagyon jó, bár hiányzik belőle az az érzelem, ami a MAVERICK-et naggyá tette. A csúcspontot jelentő vonatjelenet fantasztikus, és az egész szereplőgárda pazar, Tom Cruise-tól a nagyszerű Shea Whighamig. 2 kisebb probléma van a filmmel: a gonosztevő háttértörténete és Ethan elsietett kapcsolata Grace-szel.

Fenomenális lett a MissionImpossibleDeadReckoning! Hayley Atwell minden jelenetét ellopja. Ez most a kedvenc #missionimpossible filmem. Azzal, hogy az AI a gonosz, ez olyan, mint egy elrettentő mese. Felment a pulzusom az akciójelenetektől, az a vonatos jelenet pedig észbontó!

VÉGRE ITT VAN ÉS MEGÉRTE VÁRNI! A MISSION: IMPOSSIBLE – LESZÁMOLÁS – ELSŐ RÉSZ abszolút fantasztikus és a legjobb “MISSION” eddig! Nagyszerű történet, fantasztikus szereposztás, hihetetlen akció, amely a székedhez szögez – @TomCruise felülmúlta önmagát a nyár legjobb akciófilmjével!

Abszolút jól éreztem magam a #MissionImpossible című film alatt, az akciófilm kivitelezése kifogástalan, és még szórakozásban is erős. Az akciójelenetek hosszúak, őrültek és intenzívek. A történet nagy és terjedelmes. Tetszik, hogy egyszerre érzem teljesnek és nyitottnak a következő rész előtt.

A #MissionImpossibleDeadReckoning hihetetlen. A leggyorsabb 2 óra 30 perces film, amit régen láttam. Az egyik legjobb film, amit idén láttam, és @TomCruise ismét megcsinálta. A film követeli, hogy a legnagyobb vászon lásd. Nem tudom eléggé ajánlani ezt a filmet. Nagy meglepetés volt, hogy mennyire szerettem #HayleyAtwell-t a filmben. Mindig is rajongója voltam, és ő egy fantasztikus kiegészítője a franchise-nak és hatalmas szerepet játszik a filmben.

A #MissionImpossible – Leszámolás – Első Rész fantasztikus. Dinamikus, időszerű történetet látunk. Kiváló új karakterek. Hatalmas és változatos akció és egy olyan befejező jelenet, amivel minden idők legjobbjai közzé emeli a franchise-t. Néha kicsit tömény, de a tempó és az intenzitás ezt bőven fedezi.

Az elmúlt filmes őrületei után a #MissionImpossible7-nek iszonyatosan sok mindenben kell megfelelnie, és csak egy dolgot emelek ki ebben a reakcióban, hogy a Leszámolás első rész abban a legjobb, hogy megállja helyét egy önálló filmként, miközben megágyaz a folytatás előtt.

A franchise újabb ékköve a #MissionImpossible – Leszámolás – Első Rész. A produkciós érték magáért beszél, a legjobban kidolgozott és legizgalmasabb díszletek közül néhányat úgy fényképeztek le, hogy valóban úgy érezzük, mintha a játék közepén lennénk… Tom Cruise dicséretes ötöst érdemel, mint mindig, és Rebecca Ferguson továbbra is a kedvencem, de a franchise újonca, Hayley Atwell volt számomra a legkiemelkedőbb szereplő. Mindent visz. Akció, vígjáték, sok tekintetben egy hős, míg más tekintetben próbál lábra állni.

Ethan Hunt (Tom Cruise) és az IMF csapata az eddigi legveszélyesebb küldetésükbe vágnak bele: meg kell találniuk egy félelmetes, az egész emberiséget fenyegető új fegyvert, mielőtt rossz kezekbe kerülne. Miközben a jövő irányítása és a világ sorsa a tét, és Ethant a múltja sötét erői kezdik el körülvenni, beindul a halálos hajsza a Föld körül. Egy rejtélyes, korlátlan hatalommal bíró ellenséggel szembesülve Ethan arra kényszerül, hogy belássa, semmi lehet fontosabb ennél a küldetésnél – még azok élete sem, akik számára a legtöbbet jelentenek…

Mission: Impossible – Leszámolás – Első Rész megjelenési dátuma 2023. július 23.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Filmek

Tom Cruise magassága miatt bukott meg Jack Reacher filmes karrierje a rendező szerint

A rajongók mellett a rendező szerint is Tom Cruise magassága miatt bukott...

Top Gun: Maverick
Filmek

Tom Cruise is szerepet kaphat Quentin Tarantino utolsó filmjében

Brad Pitt mellett Tom Cruise szerepet kaphat Tarantino utolsó filmjében.