Főoldal Filmek Ryan Gosling rendkívül csalódott, amiért Margot Robbie és Greta Gerwig nem kapott jelölést a Barbie után
Filmek

Ryan Gosling rendkívül csalódott, amiért Margot Robbie és Greta Gerwig nem kapott jelölést a Barbie után

A Barbie jelölései után felmerül a kérdés, miről szól valójában az Oscar?

396
Barbie
Forrás: Warner Bros.

A Barbie mellékszereplőjét alakító Ryan Gosling megszólalt, miután a főszereplőt alakító Margot Robbie és a rendező Greta Gerwig külön jelölést nem kapott, a 2024-es Oscar-jelölések között mindössze magát a filmet vették alapul. Sem a legjobb női főszereplő, sem a rendező kategóriában nem jelölte a 2023-as év egyik legnagyobb kasszasikerét az Akadémia.

A Barbie-nak összesen nyolc jelölést sikerült begyűjtenie, köztük a legjobb film, a produkciós tervezés és a jelmeztervezés kategóriában. Gosling – aki Ken alakításáért a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában indul – a The Hollywood Reporternek adott nyilatkozatában elmondta, hogy “hihetetlenül megtisztelő és büszke”, hogy az Akadémia elismeri a munkáját, de jelölése után nem felhőtlen az öröm, mivel maga Barbie (Margot Robbie) és a film rendezője nem kapott jelölést.

De nincs Ken Barbie nélkül, és nincs Barbie-film Greta Gerwig és Margot Robbie nélkül, a két ember nélkül, akik leginkább felelősek ezért a történelmet író, világszerte ünnepelt filmért. Senki számára nem lenne lehetséges az elismerés a filmben az ő tehetségük, szívósságuk és zsenialitásuk nélkül. Ha azt mondanám, hogy csalódott vagyok, amiért nem jelölték őket a saját kategóriájukban, az még enyhe kifejezés lenne.

Ryan Gosling

Majd hozzátette még, hogy “minden esély ellenére, semmi mással, csak egy pár lelketlen, hiányos öltözetű és szerencsére ágyék nélküli babával, megnevettettek minket, összetörték a szívünket, megmozgatták a kultúrát és történelmet írtak. Munkájukat el kell ismerni a többi nagyon is megérdemelt jelölttel együtt.”

Gosling messze nem volt az egyetlen, aki megosztotta csalódottságát az interneten.

“Nincs jelölés Greta Gerwig mellett?” írta Stephen King az X-en (korábban Twitter). “Ez tényleg igaz lehet?”

Volt olyan felhasználó, aki kiemelte, hogy Greta Gerwig és Margot Robbie ugyanolyan kulcsfontosságú szerepet töltöttek be a Barbie kritikai és kereskedelmi sikerében, mint Nolan és Cillian Murphy az Oppenheimernél. Majd példaként hozta fel, hogy milyen felháborodást váltott volna ki az interneten az Akadémia listája, ha valamelyiküket vagy mindkettőjüket elszipkázták volna. A film férfi mellékszereplő aranyszobrot érdemel, de a nők, akik naggyá tették a Barbie-t, pedig nem. Miről is szól valójában az Oscar akkor? Eközben John Williamsnek elég felnyitnia a zongoráját, és már be is húzott egy jelölést.

A Barbie szó szerint végigsöpört a világon, gyorsan a Warner Bros. egyik legsikeresebb produkciója lett. A film tavaly nyáron uralta a mozikat, és a Barbie átlépte az 1 milliárd dolláros mérföldkövet, és a Box Office Mojo jelentése szerint a világméretű összbevétel végül elképesztő, 1 445 638 421 dollárt tett ki.

Barbie
Forrás: ABC7 News
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

5 Hozzászólások

Közelgő események

Még több a témában...

Szegény párák
Filmek

A legjobb filmnek járó díjra is jelölt Szegény párák hamarosan elérhető lesz Disney+-on

Az Oscar-díjat nyert Szegény párák hamarosan streamelhető a Disney+-on.

Oppenheimer
Filmek

Hány millió dollár ütötte Christopher Nolan markát az Oppenheimer és az Oscar után?

Mennyi volt Christopher Nolan fizetése az Oppenheimer után, ami tarolt az idei...