Főoldal Sorozatok A The Walking Dead: Daryl Dixon bemutat egy új, félelmetesebb zombi-változatot
Sorozatok

A The Walking Dead: Daryl Dixon bemutat egy új, félelmetesebb zombi-változatot

A The Walking Dead új spinoff-sorozatából végre választ kapunk, honnan szabadult el a járvány?

313
The Walking Dead: Daryl Dixon

A The Walking Dead: Daryl Dixon első trailer égető kérdéseket vetett fel, amikor Daryl (Norman Reedus) partra vetődött Franciaország déli részén: Daryl hogyan került a tengerre? Miért szállították az amerikait az Atlanti-óceánon át Franciaországba? Ki az a fiatal fiú, akinek az a sorsa, hogy az emberiség újjászületését vezesse?

Az AMC+ streamingszolgáltató szeptember 10-én mutatja be a sorozat első epizódját, amihez kaptunk most egy tízperces ízelítőt, és amiből néhány kérdésre választ kaptunk – és újakat vetett fel. A felvételen a tengerparti Marseille városában bolyongott Daryl, ahol új, savas vérű és égő tapintású zombikkal találja szembe magát a főhős. Még nevet is kaptak ezek az új kóborlók: Burners.

“Ezek a zombik olyan mértékben mutálódtak, hogy ha megérintenek vagy megharapnak, vagy a vérük rád kerül, megégsz” – mondta Greg Nicotero rendező és executive producer a TV Insidernek. “Ez felülírja az összes eddigi szabályt.”

Ezek az új zombik az okos zombiknak a társai, amelyeket a CDC virológusa, Dr. Edwin Jenner (Noah Emmerich) már a The Walking Dead első évadában, 2010-ben dokumentált. A zombik okos fajának is nevezett törzse képesek falakat megmászni, ajtókat kinyitni és tárgyakat felvenni, ahogyan azt a fősodor utolsó évadában láthattuk.

A The Walking Dead: World Beyond fináléjának zárójelenete újra bemutatta azokat a zombikat, amelyek okosabbak, erősebbek és gyorsabbak társaiknál egy francia laboratóriumban, amelyet Les morts sont nes icl, azaz “A halottak itt születnek” feliratú graffitivel jelöltek. A laboratóriumban egy fegyveres férfi (Oryan Landa) szembeszállt egy francia orvossal (Carey Van Driest), aki éppen a Jennerről származó kutatásokat és évtizedes videofelvételeket töltötte le. A titokzatos férfi a franciaországi la Biomédicine DDMI-ben dolgozó Primrose orvosokból és tudósokból álló csapat hollétéről faggatta az orvost. “Ők nem voltak itt, amikor ez történt. Amikor mindannyian azt tették, amit tettek” – mondta a titokzatos nő, és elmagyarázta, hogy egy konferencián voltak az ohiói Toledóban.

“Véget vetni ennek? Te kezdted ezt. A csapatok állnak mögötte” – felelte a férfi franciául. “Aztán te rontottál rajta.” Mielőtt a nő többet elárulhatott volna a rejtélyes kísérletről, a lelőtt orvos zombiként feltámadt olyan erővel és sebességgel, amelyet eddig csak a zombik egy szűk csoportja mutatott. A jelenet után sokakban felmerült a kérdés, hogy a zombivírus egy francia laboratóriumból szabadult ki? Vagy egy még halálosabb vírust dolgoztak ki, amivel szerették volna megfékezni a zombi-apokalipszist.

The Walking Dead: Daryl Dixon
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

The Walking Dead: Daryl Dixon
Sorozatok

Kiderült, mikor nézhetjük a The Walking Dead: Daryl Dixon második évadát

Ősszel már vissza is térhetünk a The Walking Dead univerzumába.

The Walking Dead
Sorozatok

[NYCC2023] Carol hivatalosan is visszatér a The Walking Dead: Daryl Dixon 2. évadában

A The Walking Dead: Daryl Dixon visszahozza főhősünk régi barátját a folytatásban.