Főoldal Sorozatok Kiderült, mikor nézhetjük a The Walking Dead: Daryl Dixon második évadát
Sorozatok

Kiderült, mikor nézhetjük a The Walking Dead: Daryl Dixon második évadát

Ősszel már vissza is térhetünk a The Walking Dead univerzumába.

261
The Walking Dead: Daryl Dixon
Forrás: AMC

Mostanában tobzódhatnak a The Walking Dead-rajongók, hisz ugyan maga a fő sorozat véget ért, azóta szinte minden lezáratlan szála egy-egy külön szériát kapott. 2023-ban Daryl így eljutott Franciaországba is, ahol nem csupán megint újféle zombikkal is találkozhatott, de egy különleges kisfiúval is, ráadásul egy új küldetést is a nyakába vett.

Már tavaly a New York-i Comic Conon bejelentették, hogy a széria megéli majd a második etapot, ráadásul azt is, hogy a rajongók által hiányolt Carol is csatlakozik benne főhősünk mellé. A sorozat címe ehhez igazodva megváltozik majd, a második évad a The Book of Carol alcímet kapta. Most végre megvan a premierdátum is, az új részek szeptember 29-től érkeznek az AMC műsorára.

A széria eredetileg Carol és Daryl közös túlélésére fókuszált volna, ám Melissa McBride nem tudott a forgatások idejére Európába költözni, így lett Darylből újfent (egy időre) magányos farkas. Az évad végén azonban Carol visszatért, így egyértelmű volt, hogy valahogy mégiscsak összehozzák az ikonikus párost, egyelőre akár külön szálakon is.

Tudtam, hogy sokkal többet kell mesélni Carol történetéből, hiszen annyira nyugtalannak éreztem, amikor utoljára láttuk, amikor végignézte, ahogy a legjobb barátja, Daryl elutazik” – fogalmazott McBride a bejelentés után adott nyilatkozatában. Külön vagy (remélhetőleg!) együtt, a történeteik mélyebbek, és nagyon izgatott vagyok, hogy Carol utazását itt folytathatjuk. A csapat elképesztő munkát végzett, hogy ezt a két bevált karaktert egy számukra teljesen új világba helyezze, én pedig imádom a felfedezéseket!”

A hivatalos szinopszis szerint a második évadban ott csatlakozhatunk hozzájuk, ahol elhagytuk őket, miközben „mindketten régi démonokkal néznek szembe, Carol barátja felkutatásával küzd, míg a férfi pedig azzal a döntésével, hogy Franciaországban maradt, ami ráadásul feszültséget szül a Fészekben. Eközben Genet nacionalista mozgalma egyre nagyobb teret nyer, és Pouvoir és a Remény Uniója egymásnak feszülnek egy erőszakos küzdelemben Franciaország jövőjéért.” Az első évad rendkívül pozitív kritikákat kapott, és szinte rögtön berendelték a folytatását is, amire az eredeti sorozat óta nem volt példa a franchise történetében. A tavalyi hollywoodi sztrájkok ráadásul nem befolyásolták a forgatásokat, így úgy tűnik semmi sem állhat Daryl útjába. Az új évad szintén hat részből áll majd, McBride és Reedus mellett pedig visszatér Clémence Poésy, Louis Puech Scigliuzzi, Laika Blanc Francard, Romain Levi és Eriq Ebouaney is.

A Daryl Dixonon kívül a spinoffok közül hivatalosan egyelőre folytatást csak a Maggie-re és Neganre fókuszáló Dead City kap, ez leghamarabb jövőre jöhet. Rick és Michonne idén tértek vissza szintén közös szériájukban, amit The Ones Who Live-re kereszteltek, s ha minden igaz egyszer a sok külön út valahol és valamikor újra egybe ér majd egy crossover-esemény keretein belül. Megeshet, hogy erre végül annyit kell majd várni mint Rick visszatérésére, de a rajongók addig sem maradnak zombik nélkül, hiszen Franciaországban újabb forradalom készül, Manhattan pedig lángokban áll.

A The Walking Dead: Daryl Dixon – The Book of Carol tehát szeptember 29-én érkezik az AMC kínálatába, ahogy eddig is, itthon valószínűleg szinte ugyanekkor láthatjuk majd.

The Walking Dead: Daryl Dixon
Forrás: AMC
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

The Walking Dead
Sorozatok

[NYCC2023] Carol hivatalosan is visszatér a The Walking Dead: Daryl Dixon 2. évadában

A The Walking Dead: Daryl Dixon visszahozza főhősünk régi barátját a folytatásban.

The Walking Dead: Daryl Dixon
Sorozatok

A The Walking Dead: Daryl Dixonból végre választ kaptunk, hogy főhősünk hogyan jutott el Franciaországba

A The Walking Dead: Daryl Dixon legújabb epizódjából megtudtuk, hogy Norman Reedus...

The Walking Dead: Daryl Dixon
Sorozatok

A The Walking Dead: Daryl Dixon választ adott a szupererős zombik eredetére

Választ kapunk valaha a The Walking Dead zombi-apokalipszisére? Hol és hogyan tört...