Főoldal Filmek A Barbie lett a Warner Bros. legjövedelmezőbb filmje az Egyesült Államokban
Filmek

A Barbie lett a Warner Bros. legjövedelmezőbb filmje az Egyesült Államokban

A Barbie legyőzte Christopher Nolan szuperhősét az Egyesült Államokban.

279
Barbie
Forrás: Warner Bros.

Batman végre ellenfelére talált a tengerentúlon. Greta Gerwig Barbie című filmjét július végén mutatták be a mozikban, de az elmúlt három hétben nem talált legyőzőre a Matel babája, uralta a jegyeladásokat szerte a világban, és mostanra a Warner Bros. stúdió minden idők legnagyobb bevételt hozó filmje lett az Egyesült Államokban.

Barbie legyőzte Batmant!

A Toornado emelte ki, hogy Greta Gerwig színpompás vígjátéka továbbra is uralja a jegyeladásokat a mozikban, a minap pedig a kritikusok által is elismert kasszasiker legyőzte Christopher Nolan szuperhősét a tengerentúlon, ezzel pedig a Warner Bros. filmstúdió legjövedelmezőbb filmje lett Észak-Amerikában (az inflációval korrigálva).

Christopher Nolan A sötét lovag című filmje hosszú évekig tartotta az első helyet, de miután kedden 6,1 millió dolláros bevétellel 537,4 millió dolláros amerikai összbevételre tett szert a Barbie, így a Margot Robbie főszereplésével készült film átvette ezt a helyet a DC Comics szuperhősétől. Nolan filmje 536M dollárral zárt a kasszáknál még 2008-ban.

Ez csak a legújabb box office mérföldkő az ikonikus divatbaba bemutatója óta, amely világszerte már átlépte az 1,2 milliárd dolláros határt, és ezzel a stúdió történetének második legnagyobb bevételt hozó filmje lett az utolsó Harry Potter-film után.

Ha már rekordok megdöntése: Gerwig mostantól minden idők legtöbb bevételt hozó női rendezője az amerikai jegypénztáraknál, miután megelőzte a Disney Jégvarázs 2. részét, és a legtöbb bevételt hozó élőszereplős film női rendezője a globális jegypénztáraknál, amit eddig a Marvel Studios Marvel Kapitánya tartott 2018-ból.

A Barbie várhatóan lecsúszik majd a box office jegyeladások csúcsáról, mivel a héten mutatkozik be a DC Kék Bogár című filmje, bár egyelőre nehéz megjósolni, hogy mekkora bevétellel nyit a kasszáknál a film. Az első kritikák már kijöttek, és úgy tűnik, erre várt mindenki, amikor bejelentették a DC Univerzum átalakítását.

Barbie
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

Rekordbevétellel nyithat a Deadpool & Rozsomák

Történelmi jelentőségű lehet a Deadpool & Rozsomák nyitóhétvégéjre.

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.

Barbie
Filmek

Sok mindennek történnie kell, de Greta Gerwig megcsinálná a Barbie folytatását

A Barbie rendezője már nem ellenzi a folytatást, jöhet a folytatás?