Főoldal Filmek A Dűne rendezője, Denis Villeneuve elárulta, melyik egyetlen képregényhőssel tud azonosulni
Filmek

A Dűne rendezője, Denis Villeneuve elárulta, melyik egyetlen képregényhőssel tud azonosulni

Megtudtuk, melyik karakterrel tud együttérezni a rendező.

396
Dűne Denis Villeneuve
Forrás: Warner Bros.

Ahogy azt korábban már megtudtuk, Denis Villeneuve nem túlzottan rajong a képregényfilmekért. Korábban kritikát fogalmazott meg a Marvel Studios produkcióiról, hogy azok egy kaptafára épülnek, nem tud megújulni a Marvel Moziverzum. A kijelentése után sokakban megfogalmazódott a kérdés, van olyan képregényfigura, akit kedvel a rendező? Igen, van, s már azt is tudjuk, melyik az a hős.

Villeneuve szerint a túl sok olyan Marvel-film van, ami nem több, mint egymás önmásolata, vagyis hiába készülnek az újabb mozifilmek és a sorozatok, azok csak a korábbi sztorit másolják. Bár nem rajong a szuperhősfilmek műfajához, mégis akad egy olyan karakter, akiről szívesen forgatna filmet. A Dűne rendezője egyedül a Sötét lovaggal tud azonosulni, így ha felkérnék, akkor csak Batmanről forgatna filmet.

Mielőtt Matt Reeves szerződtették volna a The Batman megfilmesítésére, pletykák szerint Denis Villeneuve is versenyben volt a feladatért. Josh Horowitz a folyosói pletykákról kérdezte a rendezőt a Happy Sad Confused legújabb podcast műsorában. A kérdésre a direktor csak annyit felelt, hogy nem emlékszik ilyen megkeresésre, amiben felajánlották volna a rendezést (szerinte akkoriban túlságosan elmélyült a Dűne adaptációjában), de hozzátette, hogy a Sötét lovag az „egyetlen [szuperhős], akivel azonosulni tud”.

A The Batman teljes egészében Reeves kezében van, és ezzel együtt a Sötét lovag univerzum, de semmi sem zárja ki, hogy Villeneuve szerepet kapjon egy esetleges folytatásban. Megint csak pletykák, de a hírek szerint a Warner Bros. annyira elégedett az új filmmel, hogy már megadta az engedélyt a folytatásra, így minden adott lehet Villeneuve előtt, hogy kipróbálja magát a képregényfilmek műfajában is. Grant Morrison és Dave McKean szerzőktől az Arkham Asylum történetét jelölte meg az egyik legjobb sztorinak, amivel találkozott. A kijelentése után az interneten máris felröppent a hír, hogy ő lehet a rendezője a Batman Beyond élőszereplős adaptációjának.

Egy darabig még várathat magára ez, ugyanis Villeneuve a Dűne után szeretné megfilmesíteni a kötet második felét, és a folytatást is feldolgozná, szóval túlságosan elfoglalt lesz a következő években ahhoz, hogy Batman-filmet forgasson.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.

Megfojtott virágok
Filmek

Zack Snyder és Leonardo DiCaprio tárgyaltak Lex Luthor szerepéről, végül egy jó ötlettel álltak fel

Szerepet nem kapott, de Leonardo DiCaprio ötletét végül Zack Snyder filmre vitte.

Peacemaker - Békeharcos
Sorozatok

James Gunn megosztott egy képet a Peacemaker – Békeharcos 2. évad forgatásáról

James Gunn egyszerre dolgozik a Superman és a Peacemaker forgatásán.