Főoldal Filmek 20 év után Christopher Nolan szakít a Warner Bros. stúdióval, és már megvan az új stúdió
Filmek

20 év után Christopher Nolan szakít a Warner Bros. stúdióval, és már megvan az új stúdió

Valaki másélt neki a Peacock nevezetű streamingszolgáltatóról?

404
Christopher Nolan

A nagy Christopher Nolan a 2001-es Memento című filmje óta először készít olyan filmet, amit nem a Warner Bros. stúdióval hoz forgalomba. A filmrendező annyira megorrolt a WarnerMedia vállalatra az HBO Max streamingszolgáltató hibrid modellje miatt, hogy másik stúdióval képzeli el a folytatást. Néhány napja már beszámoltunk arról, hogy több stúdióval is tárgyalásban áll a következő filmje terjesztése végett, amit az atombomba atyjáról forgat.

A Deadline értesülései szerint a Universal Pictures szerezte meg a jogot Nolan következő filmjének finanszírozására és forgalmazására, aminek főszereplője J. Robert Oppenheimer lesz, az atombomba feltalálója. Ahogy az lenni szokott, természetesen a film forgatókönyvét Nolan írta és egyben ő lesz a rendező is, és mivel a Universal került ki győztesként, a film zöld utat kapott. A tervek szerint 2022 első negyedévében kezdődhet a forgatás.

Az Insomnia című film óta Nolan filmjeit a Warner Bros. forgalmazta, vagy legalábbis részben közreműködött a terjesztésben, ahogy arra példát láttunk, amikor Nolan leszerződött a Csillagok között forgalmazásával a Paramount Pictures stúdióval. Az elmúlt években rendkívül szoros kapcsolat volt a rendező és a stúdió között, gyakorlatilag felügyelet nélkül dolgozott Nolan, azonban 2020 őszén minden megromlott, amikor a WarnerMedia önkényesen meghozott egy fontos döntést a 2021-es filmek forgalmazásával kapcsolatban. A bejelentés után Nolan nem köntörfalazott, különösen azt nehezményezte, hogy a bejelentés előtt a Warner Bros. nem szólt a filmeseknek, mire készül. Később az HBO Maxet a legrosszabb streamingszolgáltatónak nevezte, és a történtek után egyértelművé vált, hogy új stúdiót keres a következő filmjének. Most jött el az ideje továbblépni, s a folytatásban a Universal Pictures lesz a partnere.

Christopher Nolan

A Deadline jelentése szerint a Universal, az MGM és a Sony Pictures voltak a végső esélyesek a következő film jogára. A lap információi szerint a versenyben a Warner Bros. nem volt érdekelt, mindenképpen új stúdióval szerette volna elkészíteni a filmet Nolan. Úgy tűnik, hogy a direktor még mindig bosszús a Warner Bros. döntése miatt, bár néhány hete a stúdió megerősítette, hogy a 2022-es filmeket már exkluzívan a mozikban fogják bemutatni, és visszahozzák a 45 napos időablakot a mozis és az online bemutatókhoz. Ennek ellenére Nolan úgy döntött, hogy nem szeretne maradni, pedig a Warner támogatta őt a Tenet premierjénél is, hogy a filmet a mozikban mutassák be, sőt elsőként azután, hogy megnyitották az ajtókat a nézők előtt.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Halálos iramban 10.
Filmek

Nagyot csúszik a Halálos iramban 11.

Louis Leterrier rendező megerősítette, hogy a Halálos iramban 11. megjelenése jelentősen késni...

CinemaCon Universal
Filmek

CinemaCon: A Universal Pictures és a Focus Features bemutatója

A klasszikusok kapták a hangsúlyt a Universal bemutatóján a CinemaCon szerdai napján.

Oppenheimer
Filmek

Hány millió dollár ütötte Christopher Nolan markát az Oppenheimer és az Oscar után?

Mennyi volt Christopher Nolan fizetése az Oppenheimer után, ami tarolt az idei...