Főoldal Filmek A 007 Nincs idő meghalni lesz a leghosszabb James Bond-film
Filmek

A 007 Nincs idő meghalni lesz a leghosszabb James Bond-film

Majdnem három óra áll rendelkezésre meghalni.

600
007 Nincs idő meghalni
Forrás: Sony Pictures

Ahogy arra a 007 Nincs idő meghalni című film címe is utal, James Bond az eddigi legnehezebb és legzsúfoltabb küldetésére indul, ami egyben Daniel Craig utolsó megbízása lesz. Kiderült a napokban ugyanis, hogy a legújabb film lesz a franchise valaha készült leghosszabb alkotása a maga majdnem háromórás játékidejével.

Az IndieWire arról számolt be néhány napja, hogy a 007 Nincs idő meghalni 163 perces lesz. A közel háromórás hosszával az új rész leelőzte a 007 Spectre – A Fantom visszatér című előző részt 2015-ből, ami 148 perces játékidővel bírt. Eddig az tartotta a leghosszabb Bond-film rekordját, ezt megelőzően pedig a 144 perces Casino Royale volt az abszolút leghosszabb film. Összehasonlításképpen Craig átlagosan 2 óra és 20 percet töltött James Bond szerepében, kivéve A Quantum csendjét, ami mindössze 1 óra és 45 perces volt.

Daniel Craig utoljára ölti magára a 007-es szmokingot, a 007 Nincs idő meghalni után elköszön a brit titkosügynök szerepétől, de még mielőtt ezt megtenné, megmenti a világot Rami Malek rosszfiújától. A történetről csak annyit tudunk, hogy főhősünk épp szabadságát tölti Jamaicán, mikor visszarendelik, mert egy új gonosz tűnt fel az MI6 radarján a friss Oscar-díjas Rami Malek alakításában.

Craig mellett visszatér a korábbi filmekből Ralph Fiennes (M), Naomie Harris (Moneypenny), Léa Seydoux (Madeleine Swann), Ben Whishaw (Q), Rory Kinnear (Tanner), Jeffrey Wright (Felix) és Christoph Waltz (Blofeld). Új belépőként pedig az Oscar-díjas Rami Malek (Bohém rapszódia), Golden Globe-jelölt Ana de Armas (Tőrbe ejtve), Billy Magnussen (Éjszakai játék), Lashana Lynch (Marvel Kapitány), Dali Benssalah (Flash), valamint David Dencik (Quicksand).

A rendezői székben Cary Joji Fukunaga foglalja el, a forgatókönyvön pedig Neal Purvis, Robert Wade és Scott Z. Burns mellett a Fleabag ünnepelt alkotója, Phoebe Waller-Bridge dolgozott. A filmet Magyarországon a világpremierrel egyidőben, már szeptember 30-án bemutatják a filmet.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

007: Quantum of Solace game
Játékok

Nagyon közel áll a Hitman fejlesztőihez az új James Bond játék

Zökkenőmentes volt az átmenet a két ügynök között.

Tőrbe ejtve: Az üveghagyma
Filmek

Rian Johnson bejelentette a Tőrbe ejtve 3. filmcímét

Az író és rendező Rian Johnson elárulta, milyen alcímmel érkezik a Tőrbe...