Főoldal Filmek Todd Phillips, a Joker rendezője állítólag aláírt a folytatásra mint társíró
Filmek

Todd Phillips, a Joker rendezője állítólag aláírt a folytatásra mint társíró

Készül a nagysikerű Joker folytatása.

403
Joker
Forrás: Warner Bros.

Nemrég megtudtuk, hogy a Warner Bros. valóban dolgozik a 2019-es Joker című film folytatásán. Az ötletről már az első rész bemutatója után olvasni lehetett, hogy a sikert meglovagolva folytatni lehetne a sztorit, ám akkor ezt a felvetést az érintett felek még igyekeztek cáfolni. Majd pár hete tényként közölték, hogy a stúdió a második részen dolgozik, és egy új jelentés szerint Todd Phillips rendező már alá is írt mint társíró.

Úgy tűnik, hogy Todd Phillips visszatér ugyan a folytatásra, de nem ő fogja dirigálni a munkát, hanem csak társszerző lesz a forgatókönyvben – legalábbis eddig ez áll a papíron, de ez még változhat. A The Hollywood Reporter szerint a direktor és a stúdió már megkötötték a szerződést, így kezdődhet a munka. Hivatalosan még nem erősítették meg a hírt, szóval egyelőre kezeljük fenntartásokkal, de valóban meglepő, hogy az első rész sikere után Phillips nem tér vissza a rendezői székben.

Joker szerepében természetesen visszatér Joaquin Phoenix, bár hivatalosan még ezt sem jelentették be. Még tavaly jelent meg egy cikk a brit The Morror bulvár tudósításában, hogy a Joker sztárja egy 50 millió dolláros ajánlatot kapott a Warner Bros. stúdiótól a második részre. Az egészben a legfurcsább, hogy a több hír ellenére még mindig nem volt bejelentés az ügyben, a Warner Bros. nem adott semmi közleményt a folytatással kapcsolatban. Talán csak nem szeretnék elhamarkodni a dolgot, és még néhány részlet tisztázásra vár, de az biztos, hogy nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél.

Joker hatalmas siker volt, és ez minden területen megmutatkozott. Az alkotás pazar kritikákat kapott, a rajongók pedig tolongtak, hogy lássák Joker eredettörténetét. A Joker az egyik legrangosabb nemzetközi díjat már bezsebelte, elhozta a Nemzetközi Velencei Filmfesztiválról az Arany Oroszlán díjat, majd év elején összesen 11. kategóriában szállt versenybe az Oscar-szobrokért. A díjak mellett a film annyi profitot termelt, mint a Bosszúállók: Végtelen háború, de az igazán nagy bravúr az, hogy a filmet alig több mint 70 millióból forgatták. A Gotham őrült bohócáról szóló film lett minden idők legsikeresebb R-besorolású alkotása, aminek még Deadpool is gratulált.

Joker
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.

Megfojtott virágok
Filmek

Zack Snyder és Leonardo DiCaprio tárgyaltak Lex Luthor szerepéről, végül egy jó ötlettel álltak fel

Szerepet nem kapott, de Leonardo DiCaprio ötletét végül Zack Snyder filmre vitte.

Peacemaker - Békeharcos
Sorozatok

James Gunn megosztott egy képet a Peacemaker – Békeharcos 2. évad forgatásáról

James Gunn egyszerre dolgozik a Superman és a Peacemaker forgatásán.