Főoldal Filmek Szétesett az Indiana Jones 5., miután a forgatókönyvvel mindenkinek meggyűlt a baja
Filmek

Szétesett az Indiana Jones 5., miután a forgatókönyvvel mindenkinek meggyűlt a baja

Még mindig nincs forgatókönyv.

482
Indiana Jones
Forrás: Disney

Az egész 2016-ban kezdődött, amikor bejelentették az Indiana Jones 5. részét, de több alkalommal is eltolták a premiert. Februárban Steven Spielberg visszalépett, majd májusban jött a hír, hogy a rendező megüresedett helyét James Mangold örökölte meg. Nyáron ismét mélypontra került a projekt, David Koepp forgatókönyvíró is távozott, miután nem tudtak dűlőre jutni a történettel.

Koepp vallomása szerint ez a koncepció teljesen szétesett azzal, hogy nem született egyetértés a forgatókönyvvel kapcsolatban – többször is át kellett írni. A Den of Geek készített interjút az íróval, aki kifejtette, miért gondolja úgy, hogy a projekt meghalt ebben a formában.

Nagyon nehéz volt összeszedni mindenkit és minden elemet – Steven, Harrison (Ford), a forgatókönyv és a Disney – hogy egyszerre összejöjjön. És ezt nem sikerült meglépni. Mikor James Mangold megérkezett és Steven kilépett a projektből, logikailag az egy töréspont volt. Ez egy kegyes idő volt kilépni az ajtón, mert úgy gondolom, az utolsó dolog, amit egy új rendező akar, az a régi rendező írója.

David Koepp

Egyszerűen nem akar összeállni a szkript 2019 óta, és ismét író nélkül maradt a film. Kíváncsian várjuk, hogy Mangold mit lép erre, esetleg besegít a forgatókönyvbe, vagy a Lucasfilm új íróra bízza a történetet. Mangold egyébként a Logan – Farkas forgatókönyve után még Oscar-jelölést is kapott a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában is.

Az Indiana Jones 5. neve mellett az új 2022. július 29-ei bemutató szerepel, de a történtek miatt kötve hisszük, hogy időben el tudnak készülni a filmmel, s a Disney nem fogja még hátrébb tolni a filmet. Abban viszont biztosak lehetünk, hogy a 80 éves színész az ötödik résszel elköszön a legendás régész professzor szerepétől.

Indiana Jones

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...