Főoldal Filmek TRAILERELEMZÉS: A legfontosabb észrevételek a Fekete Özvegy végső előzetesében
Filmek

TRAILERELEMZÉS: A legfontosabb észrevételek a Fekete Özvegy végső előzetesében

A Marvel Studios hét elején bemutatta a Fekete Özvegy végső előzetesét, mely egy csomó új, eddig nem látott akciójelenetet hozott.

513
Fekete Özvegy

A Marvel Studios hét elején bemutatta a Fekete Özvegy végső előzetesét, mely egy csomó új, eddig nem látott akciójelenetet hozott.

Több előzetest már nem fognak bemutatni az április végén érkező filmhez, persze rövid tévés reklám videókat még kapni fogunk. A végső kedvcsináló előzetes egy rakás új jelenetet mutatott a főszereplőkről, több jelenetben is láttuk Kiképzőt, a film gonoszát, végre az is kiderült, hogy az ő irányítása alatt van a Vörös Szoba is (ahol kiképezik a Fekete Özvegyeket), de azért még maradtak kérdőjelek a film sztorija mellett.

Annyi biztos, hogy a szólófilm az Amerika kapitány: Polgárháború és a Bosszúállók: Végtelen háború között játszódik majd, amikor Natasha tettei következtében bujkálni kényszerült, amiért futni hagyta Amerika Kapitányt és Buckyt Berlinben.

A 10 legérdekesebb pillanat a Fekete Özvegy végső előzetesében

Natasha családja

Nem sokat tudunk Natasha Romanoff előéletéről mielőtt találkozott a Bosszúállókkal. A Bosszúállók: Végjátékban megtudtuk, hogy Natasha még apja nevét sem ismerte, ezt is a Vörös Koponyától tudta meg, mikor a Vormiron a Lélekkőért mentek. Az előzetesek után sokan előálltak azzal, hogy Yelena (Florence Pugh) lehet Nat nővére, Melina az anyja és Alexei az apja, ám a végső előzetes rácáfolt ezekre.

Tekintettel a Szovjetunióra és a Vörös Szobára, elképzelhető, hogy őket együtt képezték ki, hiszen Natasha és Yelena különösen közel állnak egymáshoz.

Többet megtudtunk Kiképzőről

A Fekete Özvegy-filmhez kiadott előzetesekből eddig nem derült ki, hogy Kiképző eredetével foglalkozik-e majd a film, ám a legújabb ízelítő már boncolgatja a témát. Kiderült továbbá, hogy Natasha és Kiképző évekkel korábbról ismerik egymást.

Még azt sem tartjuk elképzelhetetlennek, hogy A Tél katonáját is itt képezték ki, végül is, miután Natasha megszökött Oroszországból és a Vörös Szoba programtól, a Szovjetunió bérgyilkosokat küldött utána, vagyis mind Kiképzőnek, mind pedig A Tél katonájának érdekében állt, hogy megállítsa a Bosszúállók leendő új tagját.

Kiképző a Vasember 2. képsorait fürkészi

Bármennyire is tűnhet úgy, hogy a kamerafelvételeket pusztán azért nézi vissza Kiképző, hogy többet megtudjon Natasháról, az igazság valójában az, hogy Kiképző legfélelmetesebb tulajdonságát alkalmazza: fotografikus memóriája segítségével képes eltanulni bármit.

Kiképző éppen a Vasember 2. harcjelenetét fürkészi, vagyis ez azt jelenti, hogy a karakter képes lemásolni ellenfelei mozgását, hogy a későbbi jelenetekben Natasha ellen felhasználja a Bosszúállók harcstílusát. Ez a képesség érdekes párharcot vetít előre a két szereplő között.

A főellenség

A rajongók túlnyomó többsége mostanáig úgy gondolta, hogy a film főellensége nem is Kiképző lesz, hanem a Vörös Szoba teljes egészében, a Fekete Özvegyekkel, akiket láttunk az előzetesekben, vagy Natasha az egyik családtagjának hívott szereplővel kerül összetűzésbe a múltja miatt. A végső előzetes tisztázta, hogy a kaland igazából senki máshoz nem köthető, mint Kiképzőhöz.

A videó azt is megerősítette, hogy ő felelős a Vörös Szoba programért és az új Fekete Özvegy kiképzéséért. Nézzünk szembe a tényekkel, valószínűleg nincs is annál jobb, mintha valaki olyantól tanulnak, aki a harcművészetben a legjobb. Kiképző bármit képes megtanulni és leutánozni.

Ugyanakkor még mindig kérdőjeles, hogy kit rejt a maszk, de ennek az eszmefuttatásnak is csak akkor van értelme, ha Natasha múltjából bújt valaki Kiképző álarca mögé, vagyis a két karakter közelebbről is ismeri egymást. Igazából még azt sem tartjuk elképzelhetetlennek, hogy Kiképző volt az, aki megtanított mindent Natashának, noha akkor még nem bújt álarc mögé.

Yelena Belova a Vörös Szoba irányítása alá kerül?

Egy nagyon rövid jelenetben látható, hogy Kiképző és gonosz követői foglyul ejtették Yelenát a végső csatában (legalábbis a ruhájából erre lehet következtetni, hiszen Natashához hasonlóan ő is fehér ruhát visel), s talán agymosást hajtanak végre, hogy Natasha ellen fordítsák.

Az előzetesben elhangzik, hogy Kiképző kifejlesztett egy olyan módszert, amivel irányítani tudja a Vörös Szoba harcosait. Egy szérumot adnak be Yelenának, amivel teljes kontroll alatt tarthatják a lányt. Ha ez áll fenn, akkor a film végén elárulja testvérét, és Natasha ellen fordul.

Ez megalapozhat a Mennydörgőknek is, hiszen az agymosott, gonosz Yelana így beléphet abba a csapatba, amiről szintén sokat pletykáltak. Talán Ross tábornok titokban már a Mennydörgők felállításán dolgozik, és Yelena lehet első tagja, mert máskülönben Yelena miért nem csatlakozott testvéréhez a Bosszúállók: Végtelen háborúban?  

Iron Maiden utalást kiszúrtátok?

Fogadjunk, hogy nem szúrtátok ki a videóban azt az utalást, miközben Melina megmutatja Natashának a titkos fegyvertárat, egy pillanatra feltűnik Iron Maidan maszk pontos mása a képregényekből. A Marvel nyomtatott lapjain Melina akkor viselte a maszkot, mikor utálta Natashát. Talán Melina ezt az oldalát is megismerjük majd a filmben?

Rachel Weisz karakterét már a kezdetektől fogva Fekete Özvegy ellenségeként tüntették fel, erre pedig a végső előzetes is ráerősített, így talán Iron Maiden is bemutatkozik a Marvel Moziverzumban. De akár egy easter egg is lehet, a Marvel erőszeretettel helyez el utalásokat a filmekben, de jelen állás szerint nagy hiba lenne a részükről, ha veszni hagynának egy ilyen remek alkalmat a karakter gonosz oldalának bemutatására.

Kiképző másolja a Bosszúállókat

Kiképző nemcsak Amerika Kapitány és Red Guardian mozdulatait másolta le, hanem több Bosszúálló jellegzetes vonásait is eltanulta az évek során. A Funko Pop játékfigurák már leleplezték, hogy Kiképző ujjain visszahúzható karmok kaptak helyet, pontosan olyanokat visel, mint amiket Fekete Párduc, és még harcstílusát is elleste. De korábbi jelenetben láttuk, hogy milyen jól bánik az íjjal.

Mi Natasha küldetése?

Biztosra nem merjük kijelenteni, hogy a film csak és kizárólag Natashára és a csapat többi tagjára fókuszál majd, akik egyszer és mindenkorra megkísérlik bezárni a Vörös Szobát. Többen azt mondják, hogy Red Guardian börtönbe került az oroszok megtévesztése okán, míg Yelenát és Melinát kiközösítették vagy futni hagyták hasonló okok miatt. Natasha eközben az Egyesült Államokba menekült, ahol csatlakozott a Bosszúállókhoz, amit nem nézett jó szemmel Melina, s ezért felfedte valódi oldalát, akit csak Iron Maiden-nek ismernek a rajongók.

Ross tábornok visszatér

Rengeteg pletykát lehetett már olvasni Ross tábornok szerepéről a filmben, akit már az első előzetesben megmutattak. Feltevések szerint a Mennydörgők csapatának felállítása lesz Ross egyik szerepe, emellett pedig ő lehet Red Hulk, akiről már szintén jelent meg cikk, hogy végül átvegye az irányítást a Mennydörgők csapata fölött.

Még mielőtt beleélnénk magunkat, fontos kiemelni a jelenetet, melyben a tábornokot az Egyesült Államok területén látjuk. Ha figyelembe vesszük az Amerika kapitány: Polgárháború végét, amikor Vasembert figyelmezte a következményekért, valószínűleg csak arra vár, hogy bíróság elé vigye Fekete Özvegyet tetteiért.

Kudarcot vallhat, és Natasha ezután menekül majd előbb Budapestre, végül pedig Oroszországba, ahol az egész elkezdődött.

Red Guardian a jók oldalán áll

A korábbi hírekkel ellentétben, a végső előzetes rácáfolt arra a teóriára, hogy titokban Red Guardian lehet Kiképző, hiszen nemcsak a mostani, hanem a korábban bemutatott videóban is láttuk a két karaktert egymással harcolni. Egyértelműen egy hős, egy olyan személy, aki kiáll Natasha mellett, és a végsőkig követi barátját. Nehéz megmondani, hogy a Marvel Moziverzum jövőjére nézve mit jelent Red Guardian szerepe, látjuk-e még a következő években.

Ezek lettek volna szerintünk a Fekete Özvegy új előzetesének legfontosabb pillanatai, de ha valamit észrevettetek volna még, akkor feltétlen írjátok meg nekünk komment formájában.

Fekete Özvegy észak-amerikai bemutatója 2020. június 4-én lesz.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...