Főoldal Filmek Doctor Strange és az időhurok lehet a megoldás a Bosszúállók: Végjátékban?
Filmek

Doctor Strange és az időhurok lehet a megoldás a Bosszúállók: Végjátékban?

Emlékeztek még arra a jelenetre, amelyben Doctor Strange az időhurokban újra és újra meghalt? Nos, lehet hogy fontos szerepet játszik a folytatásban.

733
Doctor Strange

Emlékeztek még arra a jelenetre, amelyben Doctor Strange az időhurokban újra és újra meghalt? Nos, lehet hogy fontos szerepet játszik a folytatásban.

Kérdőjeles, hogy mi fog történni a Bosszúállók: Végjáték című negyedik részben, de egy rajongó most újabb teóriával állt elő, hogy mi lehet a megoldás kulcsa Thanos Megtizedelésére. Korábban már olvashattunk időutazásról, ahol a hősök egészen a 2012-es Bosszúállók eseményéig utaznak vissza, hogy megváltoztassák a jövőt – de mint tudjuk, nem lehet átírni a jövőt, azzal, hogy megváltoztatjuk a múltat, egy új idősíkot hozunk létre, vagyis egy alternatív valóság keletkezik. De olvashattunk elméleteket a Kvantumvilág rejtelmeiről is, miszerint Hangya jelenti majd a megoldást.

[penci_related_posts dis_pview=”yes” dis_pdate=”no” title=”Még több a témában…” background=”” border=”” thumbright=”yes” number=”4″ style=”grid” align=”none” withids=”” displayby=”tag” orderby=”rand”]

És ez még semmi, mert most egy Reddit-felhasználó azzal az elmélettel állt elő, hogy a Bosszúállók egy végtelen időhurok fogságába estek a Bosszúállók: Ultron kora óta, amire utalást már a filmben is kaptunk, csak senkinek sem tűnt fel eddig, hogy nem illet bele az Ultron korába.

Az elmélet szerint Doctor Strange a Bosszúállókat egy időhurokba zárta, hogy a karakterek újra és újra megtámadhassák Thanost, míg végül nem győzedelmeskednek felette, s ezzel megtörik az időhurkot. A Hangya fontos szerepet játszik a teóriában. Az elmúlt tíz évben kiderült a Marvelről, hogy szeret utalásokat, úgynevezett easter-eggeket elhelyezni a filmekben, amik később fontos szerepet játszanak a történetben. Tony a Bosszúállók: Ultron kora (Robert Downey Jr.) egyik jelenetében azt mondja Bruce Bannernek (Mark Ruffalo), hogy „ez egy időhurok…”, ami az adott kontextusban maximálisan nem illett bele. A Marvel Moziverzumban nem sok beszélgetést vagy említést hallottunk az időhurokról, kivéve mikor Doctor Strange Dormammu-t egy időhurokba zárta, amivel arra kényszerítette a gonoszt, hogy letegyen tervéről – elfoglalni a Földet -, s lezárja a dimenziófolyosót.

Avengers 4: Endgame will show how we all have been fooled!! from r/FanTheories

Az is nagyon furcsa, hogy Doctor Strange a Végtelen háborúban a 14 000 605 alternatív jövőben csak egy győzelmet látott, merthogy egy elmélet szerint végtelen sok univerzum létezik, és minden döntéssel a létező univerzumban egy új alternatív univerzumot teremtünk. Ennek értelmében Doctor Strange kijelentése nem helytálló, hogy az összes alternatív jövőt látta, és ezekben csak egyszer győztek. Az értelmezés szerint nem lehet pusztán egy győztes kimenetele az összes lehetséges alternatív univerzumnak. (A 14 000 605-nek nincs nagy jelentősége, ezt a számot találomra választották ki a készítők.)

A rajongó úgy gondolja, hogy Strange nem látott minden kimenetelt, csak annak egy részét, ami megmagyarázná azt is, hogy a Bosszúállók miért csak egyszer győztek benne. Ennek fényében „Csak egyetlen mód van rá, hogy megállítsuk Thanost…” mondat is nagyobb értelmet nyer, hiszen közben az Idő Követ használta, amivel az időt lehet irányítani. Lehet, hogy az alternatív valóságokat valójában nem is az Idő Kővel lehet befolyásolni, hanem a Valóság Kővel. Megint csak érdekesség, hogy mikor Strange átnyújtja Thanosnak az Idő Követ, a kristály ragyog, ami azt jelenti, hogy az elemi kristály erejét használják, tehát a Végtelen háború eseményei egy időhurokban történnek, s nem a valóságban. Ennek ellenére Doctor Strange nem szakította meg az időhurkot, mint amikor Dormammu megölte őt. Steven Strange egy másik érdekes utalást is tett a film elején Áspis Szájnak: „Bajos lesz megtörni, egy halott varázsló bűbáját.”

Az időhurok egy másik lehetséges magyarázat arra, hogy a Végtelen háború miért ezt címet kapta. Gondoljunk csak bele, a Thanos ellen vívott háború nem a teljes univerzumban játszódik, hanem olyan helyszínekre összpontosul, legyen szó Xandarról, Földről, Titánról, Tudástérről, stb. A Marvel Moziverzumban számos más helyszín és entitás létezik, de ezek nem játszottak szerepet ebben a háborúban. Tehát a háborút értelmezhetjük úgy, mint egy végtelen körforgást, mindaddig, míg a hősök nem győznek, és szakítják meg a körforgást a Végjátékban.

A Végjátékban Scott Lang lehet a kulcs, aki megtöri az időhurkot. A Hangya és a Darázsban Scott belépett a Kvantumvilágba, majd visszajött, s ezzel kilépett az időhurokból. Ez megmagyarázná azt is, hogy a film miért foglalkozott oly sokat az időhurokkal és Kvantumvilággal. Minden, amit láttunk a Polgárháborúban és A Hangyában, az is az időhurok része, de azzal, hogy Hangya belépett a Kvantumvilágba, lehetősége nyílt arra, hogy kilépjen az időhurokból.

Talán ez az eddigi leghihetőbb magyarázat arra, hogy mivel fogják helyrehozni Thanos pusztítását a harmadik Bosszúállókban, ami megerősíti az időutazás és a Kvantumvilág szerepét is a Végjátékban. És nektek mennyire tetszik ez a rajongói elmélet?

A Bosszúállók: Végjáték országos bemutatója 2019. április 25-én lesz.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...