Főoldal Játékok Kiderült, hogy a GTA V miért nem kapott sosem igazi sztori DLC-t
Játékok

Kiderült, hogy a GTA V miért nem kapott sosem igazi sztori DLC-t

A GTA Online sokkal jövedelmezőbb volt a Rockstar ex-fejlesztője szerint.

301
gta v trevor
Forrás: wallpapercave.com

Mint az köztudott, a GTA V minden idők legsikeresebb szórakoztatóipari terméke. A Rockstar Games közkedvelt nyitott világú akciószériájának legutóbbi darabja több mint 10 éve, 2013-ban jelent meg és minden rekordot megdöntött. A szoftver online multiplayer módja, a GTA Online a mai napig kedvelt a játékosok között, a Rockstar pedig folyamatosan frissítette, bővítette a játékot. Azonban a korábbi rész, a GTA IV-gyel ellentétben a GTA V sosem kapott igazi egyjátékos sztori DLC-t. A volt fejlesztő nemrég elmondta, hogy mi lehetett ennek az oka.

Július 3-án jelent meg interjú a SanInPlay nevű YouTube csatornán, amelyben a Rockstar Games volt fejlesztője, Joe Rubino beszélt a GTA V tervezett, de törölt sztori DLC-jéről. A fejlesztő szerint a DLC főszereplője Trevor lett volna, aki az alapjáték három főhőse közül a hírhedt szociopata őrült. Rubino elmondta, hogy a csapatnak megoszlottak az erőforrásai, ezért döntöttek végül a tervezett DLC törléséről.

„Két részre osztottuk a csapatunkat, így én maradtam a GTA Online-on, majd ezen a DLC-n – amelynek Steven Ogg nagyon fontos része volt -, aztán a csapat néhány tagja átfedésben volt, és már korán átment a [Red Dead Redemption 2]-re.”

A GTA V 2013-as PS3, Xbox 360, majd később a PC-s, PS4 és Xbox One megjelenése után a csapat inkább a jövedelmezőbb GTA Online-ra és a 2018-ban megjelent Read Dead Redemption 2-re fókuszált inkább. Hiába vonták be a Trevort alakító Steven Ogg színészt. A történetben ráadásul Trevor fedett ügynökként, egyfajta James Bondként tevékenykedett volna a kormányszerveknek, amely egy izgalmas és újszerű élmény lett volna a GTA V-ben. Korábban a GTA IV is két igen eltérő stílusú DLC-t kapott, hiszen az egyik egy motoros bandáról, a másik pedig az éjszakai klubéletről szólt. Rubino szerint azonban a DLC számos tervezett része, koncepciója végül apránként, de belekerült a GTA Online-ba.

A Trevor DLC törlése mögött egyértelműen anyagi okok álltak. A Rockstar számára sokkal jövedelmezőbb volt a GTA Online támogatása, mint egy sztori DLC elkészítése. Szomorú hír, hogy a DLC fele már kész volt, amikor kaszát kapott.

„Amikor a GTA Online megjelent, akkora fejőstehén volt, és az emberek annyira szerették, hogy nehéz volt azzal érvelni, hogy egy önálló DLC túlszárnyalja azt. Azt hiszem, most visszatekintve azt mondanám, hogy valószínűleg mindkettőt meg lehetett volna csinálni, de ez egy üzleti döntés volt, amit ők hoztak, és én egy kicsit feldúlt voltam emiatt” – mondta Rubino.

Kár, hogy sosem kapott a GTA V további sztori kiegészítőket. A GTA Online tíz éves pályafutása alatt hatalmas anyagi bevételt hozott a Rockstar és a kiadó Take-Two számára. Trevor, Michael és Franklin történetét itt-ott tovább mesélték az online multiplayer módban, de azért az nem az az élmény, mintha egyjátékos sztorit kaptunk volna. A Rockstar Games következő nagy várva várt játéka a GTA VI lesz, amely 2025 őszén érkezik PS5 és Xbox Series X/S konzolokra. Az új játék visszarepít minket Vice City városába, amelyben Jason és Lucia őrült kalandjait követhetjük majd. Vajon ez a játék kap majd sztori DLC-t, vagy itt is az új Online mód kerül előtérbe, mint a GTA V-nél?

gta v
Forrás: wall.alphacoders.com
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu portálján. Jelenleg a Rebo.hu főszerkesztő helyettese és a Wide Screen gaming szerkesztője

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

GTA VI
Játékok

Milyen hatással van a sztrájk a GTA VI és a többi készülő videójáték megjelenésére?

A videójátékos színészek sztrájkjára reagáltak a játékkiadók és a szakszervezet.

GTA VI
Játékok

Megerősítették a GTA VI megjelenési időszakát

2025 őszén tervezik kiadni a várva várt folytatást.

GTA VI
BREAKINGJátékok

Hivatalos: itt a Grand Theft Auto VI előzetese

A Rockstar nagy sikerű nyitott világú játékának folytatása 2025-ben érkezik.