Főoldal BREAKING Scarlett Johansson szerint eszméletlen az új Jurassic-film forgatókönyve
BREAKINGFilmek

Scarlett Johansson szerint eszméletlen az új Jurassic-film forgatókönyve

A színésznő nagyon izgatott legújabb szerepével kapcsolatban.

367
Jurassic World: Bukott birodalom
Forrás: Universal Pictures

Év eleje óta raptortempóban jönnek az újabb és újabb fejlemények hírei a következő Jurassic-film háza tájáról. Az egyelőre csak Jurassic City néven emlegetett cím elvileg egy teljesen tiszta lappal indul majd, visszanyúl a gyökerekhez, közben mellőzve az eddigi főszereplőket. Sem az eredeti trilógia triója, vagyis Sam Neill, Laura Dern és Jeff Goldblum, sem pedig az új filmek sztárjai, vagyis Chris Pratt vagy Bryce Dallas Howard sem térnek vissza.

A koncepció viszont annál inkább ismerősen csenghet, ugyanis ahogy azt mi is korábban megírtuk, az ígéret szerint az új rész „egy teljesen friss megközelítés, amely új Jurassic-korszakot indít, három felnőtt és három tinédzser követésével, akik a szigeten ragadnak.” Az egyik főszereplő személyében Scarlett Johansson menekülhet majd a dinók karmai elől, aki most először nyilatkozott a készülő film kapcsán.

A ComicBook arról kérdezte a színésznőt, hogy mi győzte meg végül a film kapcsán: „Röviden, minden. Hatalmas Jurassic-rajongó vagyok. A Jurassic Park az egyik első film, amit moziban láttam. Annyira élénkén emlékszem rá. Szinte megváltoztatta az életemet. Elképesztő volt. Nem igazán tudom kifejezni, mennyire izgatott vagyok most. A forgatókönyv is annyira hihetetlen. David Koepp írta. Harminc év után tért vissza az egészhez, és annyira szenvedélyesen csinálja, eszméletlenül király.”

Johansson mellett a Star Wars Főinkvizítora és Hitman, vagyis Rupert Friend, valamint a Bridgerton család sztárja, Jonathan Bailey is csatlakozott a stábhoz, így az eddigiek alapján egészen impozáns szereplőgárdával vágnak neki a következő kalandnak. Pletykaként felröppent még Colman Domingo, Kirakós, vagyis Tobin Bell neve, illetve Mahershala Alié is, ám arról semmilyen információ nincs egyelőre, hogy kinek milyen szerepet szánnak. Koepp az első két Jurassic Park-filmet jegyezte, az alapötletet tekintve így semmiképp sem meglepő, hogy őt kérték fel ehhez a fejezethez. A rendezői székből Gareth Edwards (Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet, Az Alkotó) irányít, a forgatások pedig már el is kezdődtek, jelenleg Thaiföldön forognak a kamerák.

Bár a reboot egyes részei egyre kevesebb bevételt hoztak a kasszáknál, mindhárom Jurassic World rész – az első 2015-ben, a Bukott birodalom 2018-ban és a Világuralom 2022-ben – átlépte az egymilliárd dollárt a globális jegypénztáraknál. Az 1993 és 2001 között megjelent három Jurassic Park-filmmel együtt a franchise több mint 6 milliárd dolláros bevételt hozott össze, így nem meglepő, hogy nem hagyják nyugodni a dinoszauruszokat. Koeppel az élen azonban megvan az esély rá, hogy újra jó irányba terelődjön a franchise, s visszahozzák az eredeti varázsát. Steven Spielberg pedig továbbra is jelen lesz producerként, így ha minden jól megy, akkor jövő nyáron újra dinók üvöltésétől lesznek hangosak a mozitermek.

Jurassic Park
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Jurassic World Rebirth
Filmek

3 hónap alatt lezavarták a Jurassic World Rebirth forgatását

Nyáron kezdődött, és már végeztek a Jurassic World Rebirth forgatásával.

Jurassic World Rebirth
Filmek

Scarlett Johansson karakterét is kiszúrhatjuk a Jurassic World Rebirth forgatási fényképein

Továbbra is forog a franchise következő filmje, a Jurassic World Rebirth.