Főoldal Előzetesek Félelmetes előzetest kapott Robert Eggers gótikus horror feldolgozása: a Nosferatu
Előzetesek

Félelmetes előzetest kapott Robert Eggers gótikus horror feldolgozása: a Nosferatu

Hivatalosan is bemutatták a Nosferatu első előzetesét.

570

Néhány nappal ezelőtt már kiszivárgott Robert Eggers régóta várt Nosferatu című horror klasszikusának remake-jének első előzetese, amelyet a tengerentúlon a Motorosok című film előtt levetítettek, ma délután pedig már hivatalos formában is megosztották a trailert.

Az előzetes nagyon hasonló ahhoz, amelyet áprilisban mutattak be a CinemaCon-on, de néhány további jelenettel kiegészítve. A felvételeken látjuk Lily-Rose Depp karakterét, Ellen Suttert, amint gyertyafény mellett imádkozik. „Jöjj hozzám, jöjj hozzám, hallgasd meg hívásom” – skandálja magában, mielőtt egy kéz megragadná a nyakát. Ellen ezután megkérdezi Willem Dafoe karakterét, Van Helsing helyettesítőjét, Albin Eberhart Von Franz professzort, hogy a gonosz „belőlünk fakad-e, vagy kívülről jön-e.”

Innentől kezdve hangulatos képeket kapunk a gróf kastélyáról, macskakövön rohangáló patkányokról, fa karókkal felfegyverzett rémült falusiakról, valamint nyugtalanító Thomas Sutterről (Nicholas Hoult) és Friedrich Hardingról (Aaron Taylor-Johnson) is, akik feltűnnek néhány másodperc erejére.

Bill Skarsgård játssza a címadót, Orlok grófot, csak egy nagyon gyors pillantást kapunk a vámpírról, amint beleharap egyik áldozata nyakába, illetve egy másik jelenetben, amikor lassan megfordul, hogy szembenézzen a kamerával.

Egy interjúban Eggers megjegyezte, hogy Skarsgård teljesen elveszett a szerepben, és még inkább “felismerhetetlen” volt a vámpírként, mint Pennywise gyilkos bohóc szerepében az Az-filmekben.

Alapvetően azt kérdeztem magamtól, ‘Milyen lenne valójában egy halott erdélyi nemesember?’ Bill nagyon lefogyott a szerepre. Annyira átalakult minden szempontból, hogy nem tudom, hogy az emberek felismerik-e kredit nélkül. Az AZ-ban mutatkozott sminkben láthatod Billt; itt gyakorlatilag felismerhetetlen lett. Egy operaedzővel dolgozott, hogy egy oktávval mélyítse a hangját. Szerintem az emberek azt fogják hinni, hogy digitális hangkeverés, de ez az ő előadása.

Robert Eggers

F.W. Murnau rendezte az eredeti 1922-es klasszikust, míg Werner Herzog egy meglehetősen bizarr remake-et készített 1979-ben. A történet nagyvonalakban Drakuláról szól, de számos kulcsfontosságú különbséggel.

“A Nosferatu egy gótikus történetet mesél el az 19. századi Németországban élő kísértetjárta fiatal nő és az őt üldöző, megszállott ősi erdélyi vámpír gótikus történetét meséli el.”

A Nosferatu bemutatóját karácsony napjára tűzték ki.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

1 Hozzászólás

Közelgő események

Még több a témában...

Kraven, a vadász
Filmek

A Kraven, a vadász producere nagyon hihető magyarázatot adott arra, miért kellett decemberre tolni a premiert

Nehéz vitatkozni a Kraven, vadász producerével, hogy miért kellett nyárról télre áttenni...

CinemaCon Universal
Filmek

CinemaCon: A Universal Pictures és a Focus Features bemutatója

A klasszikusok kapták a hangsúlyt a Universal bemutatóján a CinemaCon szerdai napján.