Főoldal Filmek A Fűrész-filmek sztárja is csatlakozhat a következő Jurassic Worldhöz
Filmek

A Fűrész-filmek sztárja is csatlakozhat a következő Jurassic Worldhöz

Scarlett Johansson és Rupert Friend mellé most egy horrorfilmes legendát szemeltek ki.

401
Jurassic World: Bukott birodalom
Forrás: Universal Pictures

Heteken belül forog a Jurassic-franchise következő része, így természetes, hogy egyre több bejelentés és részlet érkezik a produkció kapcsán. Az eddigiek alapján egészen impozáns szereplőgárdával büszkélkedhet majd a film, hiszen a főszerepre állítólag Scarlett Johanssont és a Bridgerton sztárját, Jonathan Bailey-t szemelték ki.

Mellettük Rupert Friend, az Obi-Wan Kenobi Főinkvizítora és a Hitman: A 47-es ügynök sztárja is felbukkanhat, most pedig többek között a Fűrész-filmek Kirakósa, Tobin Bell is csatlakozhat a stábhoz. Mellette a Mortal Kombatban Jaxet alakító Mehcad Brooks és a Netflix legújabb sikersorozata, a Szarvasbébi alkotója és főszereplője is a felmerültek között van. A fentiek szerepéről és a cselekményről azonban továbbra sincs információ.

A film elvileg egy viszonylag tiszta lappal induló fejezet lesz, melyben nem térnek vissza az eddigi trilógiák főszereplői, ám egyelőre ezen kívül jóformán semmit sem tudunk róla. Pletyka szinten merült fel, hogy Jurassic City néven futhat majd, de sem erről, sem a cselekményről nem adtak eddig hivatalosan hírt, bár, ha tényleg ez lesz esetleg, akkor az irány valamennyire belőhető. A film rendezője Gareth Edwards lesz, a forgatókönyvért pedig az eredeti Jurassic Park első két részét jegyző David Koepp lesz a felelős, így elvileg minden adott hozzá, hogy jó alapokról induljon a harmadik etap. Aggodalomra adhat okot, hogy a filmet 2025 júliusára tűzték ki, azaz mindenre kicsit több mint egy évük van összesen az alkotóknak, ez mindenképpen kemény ultimátum.

Bár a reboot egyes részei egyre kevesebb bevételt hoztak a kasszáknál, mindhárom Jurassic World rész – az első 2015-ben, a Bukott birodalom 2018-ban és a Világuralom 2022-ben – átlépte az egymilliárd dollárt a globális jegypénztáraknál. Az 1993 és 2001 között megjelent három Jurassic Park-filmmel együtt a franchise több mint 6 milliárd dolláros bevételt hozott össze, így nem meglepő, hogy nem hagyják nyugodni a dinoszauruszokat. Koeppel az élen azonban megvan az esély rá, hogy újra jó irányba terelődjön a franchise, s visszahozzák az eredeti varázsát, Steven Spielberg pedig továbbra is jelen lesz producerként.

Ha minden jól megy akkor jövő nyáron újra dinók üvöltésétől lesznek hangosak a mozitermek, addig azonban otthonunkban is beengedhetjük őket, hiszen múlt héten jelent meg a Jurassic World: Káoszelmélet című remek sorozat, melyről kritikánk itt olvasható.

Fűrész
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...