Főoldal Filmek 5 éves csúszásban, többször átírták a Penge forgatókönyvét, Aaron Pierre nem bírta megvárni
Filmek

5 éves csúszásban, többször átírták a Penge forgatókönyvét, Aaron Pierre nem bírta megvárni

Távozott a Penge egyik mellékszereplője.

379
Marvel's Blade
Forrás: Marvel

Mahershala Ali a Marvel Studios 2019-es San Diego-i Comic-Con paneljén lépett színpadra, hogy felfedje, ő fogja alakítani Pengét, de a projektet számos kudarc érte az elmúlt 5 évben. Igazi telitalálatnak tűnt, amikor a 2x Oscar-díjas színésszel bejelentették, hogy eljátssza a fényben járót, de nehéz helyzettel találták szembe magukat a készítők.

Ugorjunk előre 2024-re, amikor még mindig nem kezdődött el a forgatás, és a számos forgatókönyvi és rendezői problémával találták szemben magukat, amely a produkciót sújtotta. A legutóbbi hír, hogy a többszöri csúsztatás után Aaron Pierre nem tudja vállalni a mellékszerepet.

A Variety-nek adott interjújában Pierre a következőket nyilatkozta: “Korábban voltak beszélgetések. Ahogy a projekt változott, én már nem veszek részt ebben a formációban. De van egy sor olyan dolog, ami miatt borzasztóan izgatott vagyok. A Rebel Ridge Jeremy Saulnierrel és Az oroszlánkirály előzményfilmje Barry Jenkinsszel. Mind olyan dolgok, amelyek idén jönnek ki, és ezek miatt a csapatommal nagyon izgatottak vagyunk, és alig várjuk, hogy megoszthassuk a világgal – és hogy az emberek részt vegyenek benne, és megtapasztalják mindezt” – mondta.

Pierre először 2022-ben csatlakozott a Penge feldolgozásához egy titokzatos szerepben, amelyet a hollywoodi feltörekvő színészek körében “nagyon áhított szerepként” jellemeztek. Nem sokkal Pierre castingja után részletek szivárogtak ki, hogy Ali elégedetlen volt a forgatókönyvvel, illetve valójában nem is Penge volt a film valódi főszereplője.

Az említett dolgok óta több rendezőt és írót is felfalt a projekt, köztük Bassam Tariq rendezőt (Mogul Maugli) és Stacy Osei-Kuffour forgatókönyvírót (Watchmen) Yann Demange (White Boy Rick) és Michael Green (Szárnyas fejvadász 2049) váltotta.

A Variety megjegyzi, hogy Osei-Kuffour és Green között több író is megpróbálkozott a forgatókönyv megírásával – ez annak a jele, hogy a stúdiónak legnagyobb problémát most az jelenti, hogy nehezen találnak olyan forgatókönyvet, amely tetszik Alinak és egyúttal beleillik abba, amerre tart a Marvel Moziverzum. A problémák ellenére Ali kitart a szerep mellett, s állítólag már elégedett az átdolgozott forgatókönyvvel is.

Az Entertainment Weeklynek nyilatkozva Ali ezt megerősítette: “Dolgozunk rajta. Ez a legtöbb, amit elmondhatok. Nagyon feldobott a projekt iránya. Úgy gondolom, hogy hamarosan rátérünk a lényegre. Őszintén mondom, hogy feldobott, hogy hol tartanak a dolgok, ki van a fedélzeten és ki dolgozik a forgatókönyvön, a rendezéssel ki van elfoglalva, és minden, ami a projekttel kapcsolatos.”

Ali és Pierre mellett csak Delroy Lindo és Mia Goth csatlakoztak a projekthez. A film új forgatókönyvének és Pierre távozásának fényében azonban csak találgatni lehet, hogy Lindo és Goth még mindig kitartanak a film mellett, vagy már ők is távoztak a fedélezetről.

A Penge eredetileg az MCU 5. fázisában jött volna, de a fent említett problémák és a tavaly nyári WGA és SAG-AFTRA sztrájk miatt a filmet 2025. november 7-re tolták, így csak a hatodik fázisban kerül mozikba a film.

1354754 aaronpierre dsf2998 creditpetersearle 741916 crop
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

1 Hozzászólás

Közelgő események

Még több a témában...

Penge
Filmek

Lelépett a Mahershala Ali főszereplésével érkező Penge rendezője

A Penge újabb problémával nézz szembe, távozott a rendező.

Deadpool & Rozsomák
Filmek

A Deadpool & Rozsomák lesz a filmsorozat leghosszabb őrültsége

Deadpool és Rozsomák őrültségét valószínűleg ennél tovább is elnéznék a rajongók.