x
Filmek

[SDCC2022] Premierdátumot kapott a Mahershala Ali főszereplésével érkező új Penge

Kitűzték az új Penge bemutatóját is.

[SDCC2022] Premierdátumot kapott a Mahershala Ali főszereplésével érkező új Penge
  • Publishedjúlius 24, 2022

A San Diego-i Comic-Conon végre kiderült, hogy mikor fogják bemutatni Mahershala Ali főszereplésével az új Penge-filmet. A Marvel Studios még 2019 nyarán jelentette be a projektet, és egy titkos cameótól eltekintve eddig Penge nem kapott szerepet a Marvel Moziverzumban. Most azonban végre kitűzték a premier napját.

A tegnap bejelentés szerint a Penge 2023. november 3-án debütál a mozikban. A főszerepben Mahershala Ali lesz látható, aki korábban a Netflix gyártású Luke Cage című sorozatában játszotta a gonosztevő Cottonmouth-ot. A bejelentés értelmében az is kiderült, hogy a Penge nem lesz része a jelenlegi 4. fázisnak. A filmet Bassam Tariq rendezi, a forgatókönyvet pedig a Watchmenből ismert Stacy Osei-Kuffour írja. Azt már eddig is tudtuk, hogy Delroy Lindo (Da 5 Bloods) és Aaron Pierre (Kripton) is szerepelni fog a filmben.

A Penge mellett rengeteg mindent megtudhattunk a Marvel Studios jövőbeli terveiről, hogy mivel készül az MCU 4. fázis fináléjára, valamint az 5. és 6. fázissal kapcsolatban, amit most már The Multiverse Saga néven emlegetnek. A Penge a 2023. július 28-ára datált The Marvels, a Vasszív és a Daredevil: Born Again közé ékelte be magát. Az Agatha: Coven of Chaos Disney+ sorozat pedig valamikor 2023 telén kerül bemutatásra a streaming szolgáltatón. Az 5. fázis 2023. február 17-én indul A Hangya és a Darázs: Kvantumánia résszel, és majd 2024. július 26-án zárul a Menydörgők saját filmjével.

A forgatást idén októberben kezdik majd.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.