x
Filmek

Zack Snyder képpel támasztotta alá, hogy nem mítosz a Snyder Cut, valóban létezik

A Warner Bros. bármennyire is tagadta, hogy Az Igazság Ligájából készült Snyder Cut, a rendező képpel erősített rá a mítoszra.

Zack Snyder képpel támasztotta alá, hogy nem mítosz a Snyder Cut, valóban létezik
  • Publisheddecember 5, 2019

A Warner Bros. bármennyire is tagadta, hogy Az Igazság Ligájából készült Snyder Cut, a rendező képpel erősített rá a mítoszra.

Zack Snyder rendező mindeddig csak forgatási képeket osztott meg Az Igazság Ligája munkáiról. Snyder családi tragédia után (lánya elvesztése után) kiszállt Az Igazság Ligája forgatásából, helyét a Marveltől érkező Joss Whedon vette át, aki a stúdió kérésére csaknem teljesen átírta a forgatókönyvet, majd újraforgatott néhány jelenetet, ám rendezői kreditet Zack Snyder kapott a film végén.

Az Igazság Ligája nagy csalódás volt a rajongók és a kritikusok számára, sokan Whedont okolták a bukásért, s követelték, hogy mutassák be az eredeti változatot. A premier után petíciógyűjtésbe is kezdtek, hogy bemutassák Zack Snyder rendező eredeti koncepcióját, azonban mindeddig hiába kérték a Warnert, a stúdió tagadta, hogy létezne másik változat a DC szuperhősökből álló formációhoz. Többen azonban mégis az ellenkezőjéről beszéltek, még a vizuális-effektekért felelős csapat vezetője is megcáfolta a stúdió állítását, elmondása alapján csak arra vár, hogy befejezzék.

Tegnap azonban a rendező tiszta vizet öntött a pohárba, s egy olyan képet osztott meg közösségi médiában, amin a Snyder Cut látható, sőt, a képből még az is kiderült, hogy a film eredetileg csaknem 214 perces lett volna:

Snyder a poszt alatt elmondta, hogy azért döntött úgy, hogy megosztja a képet, mert egyszerűen elege lett abból, hogy mindenki letagadta a rendezői változatot, de ezek után kétség sem férhet hozzá, hogy a stúdió raktárában hever a Snyder Cut. A Warner Bros. eddig tagadta, hogy kiadnák az eredeti vágást, de pletykák szerint az HBO Max streamingszolgáltatón elérhető lesz majd.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.