Főoldal Filmek Voldemort kinézete miatt változtatták meg Gorr, az isteni mészáros arcát
Filmek

Voldemort kinézete miatt változtatták meg Gorr, az isteni mészáros arcát

Több dolgot is megváltoztattak Gorr, az isteni mészáros kinézetén.

433
Thor: Szerelem és mennydörgés

Christian Bale legújabb szerepe kedvéért a Marvel egyik legújabb gazemberévé változott át. Ő lesz Gorr, az isteni mészáros, az aljas gonosztevő a Thor: Szerelem és mennydörgés című folytatásban. A karaktert közvetlenül Gorr képregényes változata ihlette, aki a Marvel Moziverzumban való debütálása előtt a nyomtatott lapokon már rettegésben tartotta az isteneket. Bár van némi hasonlóság az eredeti Gorr és a Bale által játszott új, élőszereplős változat között, akadnak azért különbségek is, és ezekre a Harry Potter-franchise miatt volt szükség.

Az IGN-nek adott új interjújában a film rendezője, Taika Waititi elmagyarázta, milyen gondolatmenet állt az élőszereplős Gorr megtervezése mögött. A képregényes változatot elnézve Waititi egyértelmű hasonlóságokat látott a főgonosz és a Ralph Fiennes által alakított Voldemort, a Harry Potter-sorozat nagy gonosza között. Waititi előre látta, hogy sok rajongó majd hasonlóságot vél felfedezni a két főgonosz között, ezért Gorr kinézetét kicsit megváltoztatták.

Az arca a képregényekben sajnos tényleg eléggé hasonlít Voldemortra. Úgyhogy úgy voltam vele, hogy az emberek automatikusan ezt a kapcsolatot fogják felállítani. Ezért úgy döntöttünk, hogy egy kicsit jobban eltérünk ettől a dizájntól, és megtartjuk az alapelemeket, és azt, hogy kardja van. Tényleg az ő történetéről szólt. Ez volt a legfontosabb számunkra.

Taika Waititi

Christian Bale is megszólalt a szerepével kapcsolatban. A ComicBooknak adott interjújában Gorr megjelenéséről beszélt a képregényekben, és a színész számára aggasztó volt, hogy fizikailag nem érezte magát elég erősnek a karakter életre keltéséhez. Ez megmagyarázza a Gorr változásának másik okát, és azt, hogy miért néz ki kicsit karcsúbbnak a képregényekben szereplő, testesebb változathoz képest.

Egy olyan filmből jöttem, ahol eléggé le kellett adnom az izmomat, aztán megláttam a képeket, és azt gondoltam, hogy ‘Hát, ez nem fog menni… és ez tangabugyi dolog, amit visel a karakter’… Tudjátok, a képregényekben fizikailag úgy nézett ki, mint akivel számolni kell. Én meg azt mondtam: ‘Hát, tudod, ez nem fog menni abban az állapotban, amiben vagyok. És szó szerint három napunk van aközött, hogy befejezem az egyik filmet, és átmenjek Ausztráliába a karantén meg miegymás miatt. Általában sokkal több időm szokott lenni a kettő között, de a járvány miatt így alakultak a dolgok.

Christian Bale

Talán jobb is, hogy meglépték ezeket a változtatásokat, mert valószínűleg sokan megemlítették volna a karakterek közötti hasonlóságot. A premier napjához közeledve egyre kíváncsibbak vagyunk az isteni mészárosra, akit a rendező korábban a Marvel Moziverzum egyik legjobb gonosztevőjeként írt le. Ezt alátámasztották a beszámolók is a tesztvetítésről.

Thor: Szerelem és mennydörgés
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események