x
Filmek

Voldemort kinézete miatt változtatták meg Gorr, az isteni mészáros arcát

Több dolgot is megváltoztattak Gorr, az isteni mészáros kinézetén.

Voldemort kinézete miatt változtatták meg Gorr, az isteni mészáros arcát
  • Publishedjúlius 4, 2022

Christian Bale legújabb szerepe kedvéért a Marvel egyik legújabb gazemberévé változott át. Ő lesz Gorr, az isteni mészáros, az aljas gonosztevő a Thor: Szerelem és mennydörgés című folytatásban. A karaktert közvetlenül Gorr képregényes változata ihlette, aki a Marvel Moziverzumban való debütálása előtt a nyomtatott lapokon már rettegésben tartotta az isteneket. Bár van némi hasonlóság az eredeti Gorr és a Bale által játszott új, élőszereplős változat között, akadnak azért különbségek is, és ezekre a Harry Potter-franchise miatt volt szükség.

Az IGN-nek adott új interjújában a film rendezője, Taika Waititi elmagyarázta, milyen gondolatmenet állt az élőszereplős Gorr megtervezése mögött. A képregényes változatot elnézve Waititi egyértelmű hasonlóságokat látott a főgonosz és a Ralph Fiennes által alakított Voldemort, a Harry Potter-sorozat nagy gonosza között. Waititi előre látta, hogy sok rajongó majd hasonlóságot vél felfedezni a két főgonosz között, ezért Gorr kinézetét kicsit megváltoztatták.

Az arca a képregényekben sajnos tényleg eléggé hasonlít Voldemortra. Úgyhogy úgy voltam vele, hogy az emberek automatikusan ezt a kapcsolatot fogják felállítani. Ezért úgy döntöttünk, hogy egy kicsit jobban eltérünk ettől a dizájntól, és megtartjuk az alapelemeket, és azt, hogy kardja van. Tényleg az ő történetéről szólt. Ez volt a legfontosabb számunkra.

Taika Waititi

Christian Bale is megszólalt a szerepével kapcsolatban. A ComicBooknak adott interjújában Gorr megjelenéséről beszélt a képregényekben, és a színész számára aggasztó volt, hogy fizikailag nem érezte magát elég erősnek a karakter életre keltéséhez. Ez megmagyarázza a Gorr változásának másik okát, és azt, hogy miért néz ki kicsit karcsúbbnak a képregényekben szereplő, testesebb változathoz képest.

Egy olyan filmből jöttem, ahol eléggé le kellett adnom az izmomat, aztán megláttam a képeket, és azt gondoltam, hogy ‘Hát, ez nem fog menni… és ez tangabugyi dolog, amit visel a karakter’… Tudjátok, a képregényekben fizikailag úgy nézett ki, mint akivel számolni kell. Én meg azt mondtam: ‘Hát, tudod, ez nem fog menni abban az állapotban, amiben vagyok. És szó szerint három napunk van aközött, hogy befejezem az egyik filmet, és átmenjek Ausztráliába a karantén meg miegymás miatt. Általában sokkal több időm szokott lenni a kettő között, de a járvány miatt így alakultak a dolgok.

Christian Bale

Talán jobb is, hogy meglépték ezeket a változtatásokat, mert valószínűleg sokan megemlítették volna a karakterek közötti hasonlóságot. A premier napjához közeledve egyre kíváncsibbak vagyunk az isteni mészárosra, akit a rendező korábban a Marvel Moziverzum egyik legjobb gonosztevőjeként írt le. Ezt alátámasztották a beszámolók is a tesztvetítésről.

Thor: Szerelem és mennydörgés
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.