Főoldal Játékok Visszavonul a Naughty Dog társelnöke, változások lesznek a cég vezetésében
Játékok

Visszavonul a Naughty Dog társelnöke, változások lesznek a cég vezetésében

Evan Wells huszonöt év után visszavonul a cég vezetéséből, helyét Neil Druckmann veszi át.

13
Naughty Dog

Július 11-én jelentette be a Naughty Dog társelnöke, Evan Wells, hogy huszonöt év után visszavonul és átadja a cég vezetését kollégáinak. Wells 2023 végéig tölti be a társelnöki pozícióját. Wells 1998-ban csatlakozott a Naughty Doghoz, amikor a stúdió még egy nagyon kicsi, tizennégy fős csapatból állt. Első játéka a Crash Bandicoot: Warped volt. Wells nyilatkozatában megjegyzi, hogy látta, ahogy a cég növekedett, majd a PlayStation Studios része lett.

Az elmúlt huszonöt év alatt olyan siker játékokat készített a Naughty Dog, mint a Jak and Daxter, az Uncharted széria vagy a The Last of Us Part I. és II. Vezetése alatt a Naughty Dog egy maroknyi csapatból egy négyszáz fős vállalattá nőtte ki magát és a PlayStation Studios egyik zászlóshajója lett.

Wells hálás azért, amit elértek, nagyon inspirálónak tartja a munkát a cégnél, ahogy a Sony Interactive Entertainmentnek és a PlayStation Studiosnak is köszöni a közös munkát.

Nuaghty Dog Neil Druckmann Evan Wells
Neil Druckmann és Evan Wells, a Naughty Dog elnökei

Helyét a másik társelnök, Neil Druckmann veszi át, akivel az év végéig még közösen dolgoznak. Druckmann szintén közzé tett egy nyilatkozatot, amelyben bemutatta a cég új vezetését. Druckmann marad az elnök és mellette a kreatív csapat vezetője is. Alison Morit előléptették a stúdió menedzserének és műveleti vezetőnek. Arne Meyer a kultúráért és kommunikációért felelős részleg vezetője, míg Christian Gyrling a technológiai vezető lesz. A művészeti részleg vezetői Erick Pangilinan és Jeremy Yates lesznek, a gyártásért és dizájnért pedig Anthony Newman felel majd. Druckmann szerint az új vezetéssel képesek lesznek tovább növekedni és új területekre is nyitni.

A Naughty Dog hivatalosan most az új Factions néven emlegetett The Last of Us multiplayer játékon dolgozik. Ezenkívül egy cím nélküli vadonatúj IP-n is dolgoznak, amelyről még semmit sem tudunk. A pletykák szerint már készül a The Last of Us Part III is a cégnél, de ezt egyelőre nem erősítették meg hivatalosan.

Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Microsoft Activision Blizzard
BREAKINGJátékok

A brit versenyhivatal jóváhagyta a Microsoftnak az Activision Blizzard felvásárlását

A CMA döntésével az utolsó akadály is elhárult, hogy az Activision Blizzard...

Tom Clancy's The Division 2
BREAKINGJátékok

Készül a Tom Clancy’s The Division 3

A Ubisoft egy sajtóközleményben leplezte le, hogy készül a poszt apokaliptikus széria...

Shadow of the Tomb Raider
Játékok

Korábban tagadták, ám mégis leépítés zajlik a Tomb Raider fejlesztőjénél

A Crystal Dynamics-től már tíz alkalmazott távozott.

Baldur's Gate 3
Játékok

Baldur’s Gate 3 teszt

A Larian Studios megcsinálta az év játékát?