Főoldal Játékok Visszavonul a Naughty Dog társelnöke, változások lesznek a cég vezetésében
Játékok

Visszavonul a Naughty Dog társelnöke, változások lesznek a cég vezetésében

Evan Wells huszonöt év után visszavonul a cég vezetéséből, helyét Neil Druckmann veszi át.

163
Naughty Dog

Július 11-én jelentette be a Naughty Dog társelnöke, Evan Wells, hogy huszonöt év után visszavonul és átadja a cég vezetését kollégáinak. Wells 2023 végéig tölti be a társelnöki pozícióját. Wells 1998-ban csatlakozott a Naughty Doghoz, amikor a stúdió még egy nagyon kicsi, tizennégy fős csapatból állt. Első játéka a Crash Bandicoot: Warped volt. Wells nyilatkozatában megjegyzi, hogy látta, ahogy a cég növekedett, majd a PlayStation Studios része lett.

Az elmúlt huszonöt év alatt olyan siker játékokat készített a Naughty Dog, mint a Jak and Daxter, az Uncharted széria vagy a The Last of Us Part I. és II. Vezetése alatt a Naughty Dog egy maroknyi csapatból egy négyszáz fős vállalattá nőtte ki magát és a PlayStation Studios egyik zászlóshajója lett.

Wells hálás azért, amit elértek, nagyon inspirálónak tartja a munkát a cégnél, ahogy a Sony Interactive Entertainmentnek és a PlayStation Studiosnak is köszöni a közös munkát.

Nuaghty Dog Neil Druckmann Evan Wells
Neil Druckmann és Evan Wells, a Naughty Dog elnökei

Helyét a másik társelnök, Neil Druckmann veszi át, akivel az év végéig még közösen dolgoznak. Druckmann szintén közzé tett egy nyilatkozatot, amelyben bemutatta a cég új vezetését. Druckmann marad az elnök és mellette a kreatív csapat vezetője is. Alison Morit előléptették a stúdió menedzserének és műveleti vezetőnek. Arne Meyer a kultúráért és kommunikációért felelős részleg vezetője, míg Christian Gyrling a technológiai vezető lesz. A művészeti részleg vezetői Erick Pangilinan és Jeremy Yates lesznek, a gyártásért és dizájnért pedig Anthony Newman felel majd. Druckmann szerint az új vezetéssel képesek lesznek tovább növekedni és új területekre is nyitni.

A Naughty Dog hivatalosan most az új Factions néven emlegetett The Last of Us multiplayer játékon dolgozik. Ezenkívül egy cím nélküli vadonatúj IP-n is dolgoznak, amelyről még semmit sem tudunk. A pletykák szerint már készül a The Last of Us Part III is a cégnél, de ezt egyelőre nem erősítették meg hivatalosan.

Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Marvel's Spider-Man 2
PlayStation

Marvel’s Spider-Man 2 frissítés érkezik március 7-én

Ezeket az újdonságokat hozza a Marvel’s Spider-Man 2 következő frissítése.

Elden Ring Shadow of the Erdtree
Játékok

Bemutatkozott az Elden Ring első nagy kiegészítője

Idén nyáron érkezik a Shadow of the Erdtree című kiegészítő.