Főoldal Játékok Végre Kipróbáltuk: Batman – The Telltale Series
Játékok

Végre Kipróbáltuk: Batman – The Telltale Series

Lassan már egy hónapja, hogy kijött az első rész, de hozzánk csak most jutott el így iskolakezdésre a Telltale legújabb játéka.

334

Lassan már egy hónapja, hogy kijött az első rész, de hozzánk csak most jutott el így iskolakezdésre a Telltale legújabb játéka.

Előre leszögezem, én nagy rajongója vagyok a Telltale játékoknak, és bár a játékmeneten lehetne valamelyest csiszolni, de a történet többnyire mindig képes ezt ellensúlyozni. A Walking Dead sorozatot én konkrétan a Telltale játéka miatt kezdtem el nézni, és őszintén szólva, ha visszagondolok a sorozatra, a játék több kellemes emléket idéz fel bennem. Aki még netán nem látott volna Walking Dead sorozatot, de gondolkodik, hogy elkezdje, javaslom először nézzen rá a Telltale játékra. Nem fog csalódni!

Visszakanyarodva a Batman: The Telltale Series-re, én nagyon izgatottan vártam, hogy mit fognak tudni kihozni ebből a címből a Telltale-s arcok. Aki játszott már bármelyik Batman Arkhaim játékkal az tudja, hogy azért a lécet elég magasra tették a Batman játékok háza táján. Pörgős játékmenet, egy az egyben irányítható Batman, jó sztori, és briliáns szinkronszínészek. Ezzel azért nehéz a Telltale-nek versenyeznie, de szerencsére nem is nagyon akartak. Igaz a verekedős / akció részeken azért szívesen váltanék egy third person szerű nézetbe, de sajnos erre nem lesz lehetőségünk. Ezeken a részeken meg kell elégednünk a megfelelő gombok megfelelő időben történő lenyomásával, azoknak akik már játszottak Batman Arkhaim játékkal azoknak hiányozni fog a valóban irányítható karakter. Ha ezen túl tudunk lendülni (ez kb. a játék első 15 perce), akkor azért relatíve gyorsan kibontakozik a történet, ami egyébként is a Telltale játékok nagy erőssége.

Sokkal többet kapunk Bruce Wayne-ből

az emberből aki Batman mögött áll, és aki sokkal sebezhetőbb, és ha úgy tetszik gyarló. A történeti szál a Wayne család körül is forog, így ezúttal Batman-nek két fronton kell harcolnia. Szerintem ezt zseniálisan eltalálták a játékban, és azért jól mutatja, hogy az egyik legjobb szuperhős alapanyag az Batman.

A játékmenet egyébként hordoz némi újdonságot más Telltale játékokhoz képest. Vannak detektíves részek, amit szerintem jól eltaláltak, és aki ismeri a Batman karaktert az tudja, hogy ő valójában a legkiválóbb detektív. Ezt a nyomozós részt szerintem a lehetőségekhez képest jól megoldották, engem szórakoztatott.
Nekem kicsit az az érzésem, hogy javítottak a grafikus motoron is a korábbi Telltale-es játékokhoz képest. A képi világ a színek miatt még inkább képregényszerű lett, ami egyébként jót tesz a játéknak. Látvány szempontjából továbbra is tökéletesen telitalálat ez a stílus.

Ezzel a játékkal a Telltale hozza a tőle megszokott minőséget, egy jó sztori kezd körvonalazódni, és sokkal szórakoztatóbb, mint egy egyórás sorozatot megnézni. Nem hosszú, egy-egy epizód sajnos, az újrajátszási faktor viszonylag kicsi, de ez semmit nem vesz el, vagy von le a játék értékéből. Ez egy jól összerakott játék a legérdekesebb szuperhősről: Batman-ről!

10/8 vagy 5/4 – ahogy tetszik 🙂

1 Hozzászólás

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Robert Downey Jr.
Filmek

Robert Downey Jr. majdnem szerepelt A sötét lovag-trilógiában

Robert Downey Jr. felfedte, hogy annak idején megpályázta a DC univerzum egyik...

PlayStation 5
PlayStation

Ezek a játékok voltak a legnépszerűbbek PlayStationön 2023-ban

Hogwarts Legacy, Call of Duty és EA Sports FC vezették az eladási...

Batman
Filmek

George Clooney azt mondja, nincs “annyi drog a világon”, hogy újra Batman legyen

Batman szerepet továbbra is nyitott kérdés a DC Univerzumban, ki lesz az...