Végre fény derült a rejtélyre, hogy ki Anakin Skywalker apja

A Darth Vader-képregény legfrissebb számából választ kaptunk egy sokat keresett kérdésre, hogy ki lehet Anakin Skywalker apja.

A Darth Vader-képregény legfrissebb számából választ kaptunk egy sokat keresett kérdésre, hogy ki lehet Anakin Skywalker apja.

A Star Wars-előzménytrilógiák óta keressük a választ arra, hogy Anakin Skywalkernek ki az apja, hiszen George Lucas a Baljós árnyakban úgy mutatta be Shmi Skywalker anyát és fiát, mint Szűz Máriát és a Megváltót, aki szeplőtelenül fogant, és megszülte a názáreti Jézust. A filmben elhangzott egy nagyon fontos kulcsszó, hogy nem volt apja, kihordta és megszülte Anakint, de sokan nem hitték el, hogy a természet, vagy pusztán az Erő ajándéka Anakin Skywalker. [penci_related_posts dis_pview=”yes” dis_pdate=”no” title=”Még több a témában…” background=”” border=”” thumbright=”yes” number=”4″ style=”list” align=”none” withids=”” displayby=”tag” orderby=”rand”]

Qui-Gon Jinn is rácsodálkozott, hogy Anakint mennyire átjárja az Erő, így első kérdése az volt, hogy ki volt az apja. A kérdésre Shmi annyit felel, hogy nem volt apja, ami akkor úgy tűnt, hogy egyet jelent azzal, hogy ő a kiválasztott, aki egyensúlyt hoz az Erőben. Qui-Gon Jinn hitt a fiúban és abban, hogy ő a Kiválasztott, s egyetlen lehetséges módja lehet, hogy Anakin megszületett, mégpedig az, hogy egysejtű midikloriánok nemzették, az Erő építő elemei, csak ez lehet rá a magyarázat. Az igazság azonban teljesen más, és a legvadabb gyanúnk igazolódik be, miszerint Anakin Skywalker apja nem más, mint a Birodalom legnagyobb Sith mestere: Darth Sidious.

Charles Soule író és Giuseppe Camuncoli művész a képregényekben több nagyobb változtatást is bemutatott már az addig megismert kánonban. Így derült ki az is a Darth Vader képregény 25. számából, hogy Darth Vader nem másért építette a kastélyt a Mustafaron, minthogy megmentse Padmé Amidalát. A képregényekben nemcsak az olvasók, hanem Vader is újra átéli élete legfontosabb pillanatait, látta terhes édesanyját és azt is, ahogy Darth Sidious létrehoz egy erőgömböt, ami később magzattá formálódik édesanyja méhében. Így már nagyobb értelmet kapott a Sith-ek bosszújában látott és halott beszélgetés Palpatine és Anakin között a gyűlésen, amikor a Sith nagyúr Darth Plagueisről beszélt. Plagueis az Erő segítségével képes volt visszahozni embereket a halálból. Sajnos azonban a mestert álmában megölte tanítványa (Darth Sidious), akinek átadta minden tudását. Gyakorlatilag Anakinnak már születése előtt elrendeltetett volt sorsa, vagyis Palpatinenak csak meg kellett várnia, hogy felnőjék a „fia”, s átálljon a Sötét oldalra, hogy együtt uralják a galaxist.

Total
68
Shares
Previous Article

John Boyegától megtudtuk, mennyi idő telik el Az utolsó Jedik és a 9. rész között

Next Article

Russo tesók utaltak a Bosszúállók: Végjáték hosszára

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!