Főoldal Filmek Végjáték forgatókönyvírói elmagyarázták, Amerika Kapitány miért nem tudta korábban felemelni Thor pörölyét
Filmek

Végjáték forgatókönyvírói elmagyarázták, Amerika Kapitány miért nem tudta korábban felemelni Thor pörölyét

Christopher Markus és Stephen McFeely kifejtették tegnap, hogy korábban Amerika Kapitány miért nem volt képes felemelni a Mjölnirt.

595
Bosszúállók: Végjáték
Forrás: Marvel Studios

Christopher Markus és Stephen McFeely kifejtették tegnap, hogy korábban Amerika Kapitány miért nem volt képes felemelni a Mjölnirt.

A Bosszúállók: Végjáték legmenőbb jelenete volt, amikor a nagy fináléban egyszer csak Steve Rogers megragadta Thor pörölyét és amolyan Mortal Kombatos stílusban Thanos torkának rontott. A jelenet után néhányan azon kezdtek agyalni, hogy lett méltó Amerika Kapitány a kalapácsra, hiszen a Bosszúállók: Ultron korában éppen csak meg bírta mozdítani.

A karantén idején hatalmas népszerűségnek örvend az úgynevezett live-tweet rewatch kezdeményezés, azaz a közösségi filmnézés egy olyan új formája, amikor a rajongók a rendezőkkel, stábtagokkal közösen otthon elindítják az adott filmet, és miközben nézik, a készítők folyamatosan kommentálják a látottakat, kulisszák mögötti titkokat osztanak meg a jelentről a közösségi oldalakon. Egy hasonló eseményre került sor tegnap éjjel, amikor a készítők végig kommentálták a Végjátékot, s megválaszolták a Kapitány és a pöröly rejtélyét.

Markus az adás alatt azzal magyarázta a jelenetet, hogy a szemükben Amerika Kapitány addig nem volt teljesen méltó Thor pörölyére, amíg nem oldotta meg azt a problémát, hogy tisztában van vele, Bucky felelős Tony szüleinek haláláért. Vagyis amíg nem derült ki a titok.

Bár nem ez ugrasztotta össze a két Bosszúállót az Amerika kapitány: Polgárháborúban, hiszen a Szokoviai egyezmény borította fel a csapat egyensúlyát, mivel a film végén derült ki a szörnyű igazság, hogy Bucky ölte meg Tony szüleit.

Bosszúállók: Végjáték
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események