Főoldal Játékok Valóban ennyibe fog fájni, ha PlayStation 5 játékkonzolt szeretnél vásárolni?
Játékok

Valóban ennyibe fog fájni, ha PlayStation 5 játékkonzolt szeretnél vásárolni?

Több oldal is lehozta, milyen árcédulával lesz kapható a PlayStation 5.

434
PlayStation 5

A Sony a héten végre leleplezte a legújabb PlayStation konzol formáját, de se megjelenési dátumról, se árról nem esett szó, szóval rengeteg kérdés maradt még az új konzolok érkezése körül. Néhány napja a világ legnagyobb áruháza, az Amazon látszólag leleplezte a PlayStation 5 árát, amikor 600 fontra, kb 750 dollárra árazta a konzolcsalád ötödik tagját. Később az Amazon reagált a hibára, s megerősítették, hogy tévedésből került fel a PlayStation 5 ára, és mások is úgy gondolták, hogy túl sokba kerülne a konzol ezen az áron. Most azonban egy másik áruházon, a Play Asia tette közzé a konzol árát, s úgyszintén ezen az áron. Valóban ennyibe fog kerülni a PlayStation 5?

Az esetre a Wario64 Twitter-felhasználó hívta fel a figyelmünket, aki képet is megosztott a furcsaságról. A konzolt az ázsiai felületen 700 dollárra lőtték be, ami mostani árfolyammal számolva 215 ezer forintba kerülne adómentesen. Aggodalomra még nincs ok, valószínűleg ennél olcsóbb lesz a konzol. Nem ez lenne az első alkalom, amikor fals információkat osztanak meg.

A Sony korábban elmondta, lehet hogy nem a PlayStation 5 lesz a legolcsóbb konzol, amit valaha piacra dobtak, de egyesek szerint a $700 ár öngyilkosság lenne. A lélektani határ $600 lehet, de sokan még ennél is ráncolnák a homlokukat, ugyanakkor sokan már ezzel az árral inkább mondanának igent az új konzolra. Szerintünk is sokkal reálisabb ár lehet a 600 dollár, noha többen 500 dollárra várják a kikiáltási árat. Minden bizonnyal a Sony gépe drágább lesz, mint az Xbox Series X, hiszen Phil Spancer az Xbox divízió vezetője korábban célzott rá, megvárják a Sony bejelentését, s csak utána fogják megadni az új konzol árát. Hamarosan minden kiderül. Az új konzolokat a karácsonyi időszakra várjuk.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

PlayStation 5
PlayStation

Kiszivároghattak a PS5 Pro részletei, brutálisan erős konzol jöhet

A pletykák szerint akár 2024 karácsonyán érkezhet az új PlayStation 5 Pro.

Marvel's Spider-Man 2
PlayStation

Marvel’s Spider-Man 2 frissítés érkezik március 7-én

Ezeket az újdonságokat hozza a Marvel’s Spider-Man 2 következő frissítése.

Elden Ring Shadow of the Erdtree
Játékok

Bemutatkozott az Elden Ring első nagy kiegészítője

Idén nyáron érkezik a Shadow of the Erdtree című kiegészítő.