Wide Screen
Image default
Játékok

Valóban ennyibe fog fájni, ha PlayStation 5 játékkonzolt szeretnél vásárolni?

Több oldal is lehozta, milyen árcédulával lesz kapható a PlayStation 5.

A Sony a héten végre leleplezte a legújabb PlayStation konzol formáját, de se megjelenési dátumról, se árról nem esett szó, szóval rengeteg kérdés maradt még az új konzolok érkezése körül. Néhány napja a világ legnagyobb áruháza, az Amazon látszólag leleplezte a PlayStation 5 árát, amikor 600 fontra, kb 750 dollárra árazta a konzolcsalád ötödik tagját. Később az Amazon reagált a hibára, s megerősítették, hogy tévedésből került fel a PlayStation 5 ára, és mások is úgy gondolták, hogy túl sokba kerülne a konzol ezen az áron. Most azonban egy másik áruházon, a Play Asia tette közzé a konzol árát, s úgyszintén ezen az áron. Valóban ennyibe fog kerülni a PlayStation 5?

Az esetre a Wario64 Twitter-felhasználó hívta fel a figyelmünket, aki képet is megosztott a furcsaságról. A konzolt az ázsiai felületen 700 dollárra lőtték be, ami mostani árfolyammal számolva 215 ezer forintba kerülne adómentesen. Aggodalomra még nincs ok, valószínűleg ennél olcsóbb lesz a konzol. Nem ez lenne az első alkalom, amikor fals információkat osztanak meg.

A Sony korábban elmondta, lehet hogy nem a PlayStation 5 lesz a legolcsóbb konzol, amit valaha piacra dobtak, de egyesek szerint a $700 ár öngyilkosság lenne. A lélektani határ $600 lehet, de sokan még ennél is ráncolnák a homlokukat, ugyanakkor sokan már ezzel az árral inkább mondanának igent az új konzolra. Szerintünk is sokkal reálisabb ár lehet a 600 dollár, noha többen 500 dollárra várják a kikiáltási árat. Minden bizonnyal a Sony gépe drágább lesz, mint az Xbox Series X, hiszen Phil Spancer az Xbox divízió vezetője korábban célzott rá, megvárják a Sony bejelentését, s csak utána fogják megadni az új konzol árát. Hamarosan minden kiderül. Az új konzolokat a karácsonyi időszakra várjuk.

Még több a témában...

Érkezhet a The Last of Us Part II többjátékos módja?

Fonyódi Dávid

HDR-ben a közelmúlt összes látványos trailere

Sinka Tamás

Egy utolsó meglepetés a Crash Bandicoot 4 megjelenés előtt

Sinka Tamás

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat