Főoldal BREAKING Vaiana nekivág az ismeretlennek a Vaiana 2. első előzetesében
BREAKINGElőzetesek

Vaiana nekivág az ismeretlennek a Vaiana 2. első előzetesében

Vaiana és Maui novemberben újra útra kelnek.

343

A Disney nemrég közzétette a Vaiana 2. első hosszabb kedvcsinálóját. A hivatalos közlemény szerint a folytatás egy nagyszabású utazásra viszi majd a nézőket, melynek során valószínűtlen tengerjárókkal találkozhatnak. Miután Vaiana váratlan hívást kap útkereső őseitől, Óceánia távoli és rég elfeledett vizeire kell merészkednie, hogy átéljen egy olyan kalandot, amilyenben még sohasem volt része.

Az előzetes hangulatos alapját az első filmben felcsendülő „I am Moana” című szám szolgáltatja, kicsit más köntösben, a hivatalos szinopszis szerint pedig „Vaiana három évvel első kalandja után nagyszabású utazásra indul, hogy felkeresse az embereket Motunui partjain túl.”

Moana Vaiana
Forrás: Disney

A második filmet eredetileg egy sorozatként képzelték el, de aztán úgy döntöttek, ez az utazás a mozivásznakra való. Az előzetes alapján kár lett volna streamingre szorítani Óceánia világát, mert bizony kell neki a hatalmas tér. A képsorokon azt a bizonyos szigetnek tűnő lényt is láthatjuk pár kocka erejéig, aki a legelső promóciós fotón is felbukkant a háttérben, s most már biztos, hogy nem csupán egy földhalom. Minden bizonnyal fontos szerepet fog betölteni a történésekben akárcsak az első részben Te Fiti, illetve kiszúrhatunk pár új karaktert is. Természetesen Heihei (Alan Tudyk) és Pua is visszatérnek, utóbbira Maui viccesen meg is jegyzi, hogy mégis miért nem vitték magukkal első kalandjukra.

A folytatásra visszatér Auli’i Cravalho Vaiana szerepében, s az előzetes végén megpillanthatjuk Mauit is, akinek hangját továbbra is Dwayne Johnson kölcsönzi. A folytatást Dave Derrick Jr. rendezi, a zenéért Abigail Barlow és Emily Bear, valamint Opetaia Foa’i és Mark Mancina felelnek. Lin-Manuel Miranda ezúttal sajnos nem hajózik velük. A Vaiana hatalmas siker volt a Disney számára, több mint 680 millió dollárt hozott a kasszáknál. Tavaly áprilisban Dwayne Johnson a Disney részvényeseinek gyűlésén már bejelentette az eredeti film élőszereplős feldolgozását is. Auli’i Cravalho abban viszont majd nem tér vissza, csupán executive produceri szerepet vállal, s azt a tervek szerint 2026. július 10-én láthatjuk leghamarabb.

A Vaiana 2. november 27-én hajózik be a mozikba.

moana 2 1 020724 f8932324fdac4c59a5f81fd91af6bc3d
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

gravity falls Rejtélyek városkája
Sorozatok

Visszatérhet a Rejtélyek városkája

Lehet, hogy egyszer még eltölthetünk egy újabb nyarat Gravity Fallsban?

A Karib-tenger kalózai
Filmek

A Disney még mindig nem mondott le arról, hogy elkészüljön A Karib-tenger kalózai Margot Robbie főszereplésével

Jerry Bruckheimer most megerősítette, hogy nem egy, hanem tényleg két különböző film...