Wide Screen
Image default
Játékok

Újra kínpadon a CD Projekt

A Kotaku újságírója újra a túlórákról faggatta a lengyel cég vezetőjét.

A Kotaku újságírója újra a túlórákról faggatta a lengyel cég vezetőjét.

Jason Schreier és a CD Projekt kapcsolatának lassan már történelme van. Még az E3 előtt pár héttel robbant ki egy kisebbfajta botrány, mely szerint a lengyel fejlesztőnél méretes túlórák vannak a Cyberpunk 2077 kapcsán és voltak korábban is a The Witcher 3 idején. A cég nem győzött cáfolni, de a végeredmény ha hihetőnek is tűnt, nem volt azért 100%-osan meggyőző. A Los Angelesben rendezett expón azonban újra előkerült a téma, mikor a cég feje, Marcin Iwiński leült a Kotaku-val beszélni a Splitscreen című podcastjükben és elhangzott a kérdés, hogy akar-e valamit hozzátenni. A teljes (egészen szürreális) beszélgetést mindenképp érdemes átfutni, de megpróbáljuk röviden összefoglalni.

Az újságíró először azt kérdezte, hogy ha ő történetesen egy családos designer volna a CDPR kötelékein belül, akkor mennyire reális hogy elegendő 10 és 18 óra közt dolgoznia naponta. A serény helyesléseket követően a megjelenési dátum kérdése került elő. Mint ismert, a Microsoft konferenciáján (emlékezetes eseményként) 2020 áprilisa lett megjelölve. Schreier már ez előtt lebegtette belsős informátorokra hivatkozva, hogy a CDP 2019-es megjelenést szeretne, de az ott dolgozók szerint ez teljességgel nonszensz és ha be is jelentik, szinte biztos, hogy halasztás lesz belőle mert nem állnak úgy. Mindezek fényében nem lepődtünk meg a végleges dátumon, hiszen ahogy korábbi cikkünkben is fejtegettük a CD Projekt nem szereti a kellemetlenségeket és nagyon is jól reagál a különféle közösségi médiában megjelenő felvetésekre.

Schreier ennek ellenére konkrétan rákérdezett, hogy ez volt-e az ok. Kínos nevetgélést követve a CDPR fejese csak annyit tudott kinyögni hogy túl mélyre ás az újságíró. Miután tisztázták, hogy ez a dolga, egy jól átgondolt marketing válasz következett, amit remek érzékkel ismét lecsapott Schreier, miszerint olyan dátumot szerettek volna tehát, ami miatt a munkavállalóiknak nem kell megölniük magukat? Újabb nevetgélés és magyarázkodás követte. A tanulságok levonása legyen mindenkinek házi feladat, magunk részéről annyit érzünk, hogy ha volt is valaha túlóra a CDPR-nél, a Cyberpunk 2077 alatt már minden bizonnyal nem lesz. Na és halasztás? 🙂

Még több a témában...

Bitang jól néz ki a Cyberpunk 2077 témájú Xbox és controller

Sinka Tamás

Tisztázódtak a Cyberpunk 2077 nextgen vonatkozásai

Sinka Tamás

További lengyel cégek segítenek be, hogy a Cyberpunk 2077 elkészülhessen

Sinka Tamás

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat