Újabb PlayStation kontroller szabadalmat védetett le a Sony

A terveken két új gomb is látható.

A terveken két új gomb is látható.

A PlayStation 5-höz járó DualShock 5-tel már aktívan foglalkoztunk az elmúlt hónapokban. Konkrétum ugyan még nem derült ki, de volt már egy szabadalom és az alapján lelkes látványtervet is készítettek.

Karácsonykor (egész pontosan december 26-án) a Sony egy újabb szabadalmat védetett le, ami most nem is annyira a kontroller egészére, hanem a hátulján lévő új feature-ökre koncentrál.

Ami nem más, mint két új gomb. A helyük nem fix és programozhatóak lehetnek. Az egész koncepció nagyon emlékeztet arra a Back Button Attachmentre, amelyet pár hete jelentett be hivatalosan a japán gyártó.

Azt tudjuk, hogy egy szabadalom még nem jelent semmi konkrétat (vagy lesz belőle valami, vagy nem), csak egy szándék, mindenesetre úgy néz ki, hogy a PlayStation új generációjának irányítója talán több és kicsit szabadabban konfigurálható gombot fog tartalmazni a meglévők mellett. A nagy kompatibilitási mánia jegyében pedig ezt már jelen generációra is ki tudnák terjeszteni, az előző bekezdésben már emlegetett kiegészítővel.

A PlayStation 5 bejelentését (és vele a DualShock 5-ét) továbbra is várjuk, biztosat csak akkor fogunk megtudni.

Total
48
Shares
Previous Article
Star Wars: Az utolsó Jedik

Törölték Rey szavait a Skywalker kora végén, amikor Ben Solóval beszélget?

Next Article
Luke Skywalker

Mark Hamill egy titkos második szerepet is bevállalt a Skywalker korában

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!