Főoldal Filmek Újabb fiatal bombázó csatlakozott az új Alien szereplőgárdájához
Filmek

Újabb fiatal bombázó csatlakozott az új Alien szereplőgárdájához

Szexi szereplőkből nem lesz hiány az új Alien-filmben.

352
Alien
Forrás: 20th Century Fox

A Transformers: Az utolsó lovag sztárja, Isabela Merced csatlakozott legutóbb a 20th Century Studios új Alien filmjének szereplőgárdájához. A jelenleg Alien: Romulus munkacímen készülő, régóta futó sci-fi franchise legújabb részét a 2013-as a Gonosz halott remake mögött álló Fede Álvarez rendezi. Korábban a Tűzgyűrű: Lázadás színésznője, Cailee Spaeny már bejelentette, hogy tárgyalásokat folytat a film új főszerepével kapcsolatban.

A Deadline új jelentéséből kiderül, hogy Merced csatlakozott a szereplőgárdához ismeretlen szerepben. Álvarez filmjéről semmit nem közöltek, de várhatóan a Xenomorphok továbbra is nagy szerepet kapnak a legújabb történetben, illetve hogy Budapesten forgatják. A korábbi hírek szerint az új Alien-film a tavalyi Predator-előzményfilm, a Préda nyomdokaiba szeretne lépni, és hasonlóan a Hulu streamingszolgálató exkluzív tartalma lesz, vagyis elkerüli majd a mozikat.

Mielőtt Álvarez zöld utat kapott volna a projektnél, majdnem egy egészen másfajta folytatást kapott a közönség. Még jóval azelőtt, hogy a Disney felvásárolta volna a 20th Century Foxot, és ezzel együtt az Alien-franchise jogait, több ötlettel is előálltak, köztük az Alien 5. tervével. A legtöbb ilyen próbálkozásban Sigourney Weaver valamilyen formában visszatért volna Ellen Ripley szerepében. Ráadásul a franchise eredeti alkotójának, Ridley Scottnak is voltak saját tervei egy harmadik előzményfilmre, amely az Alien: Covenant eseményei után játszódtak volna.

A 20th Century Fox 2019-es felvásárlását követően azonban ezeket a terveket a kútba dobták, és más irányba indultak el. A Disney újragondolta ezeket a filmeket, Álvarez pedig egy új történetet dobott be, amelyben állítólag teljesen eredeti karakterek szerepelnek. Az is felmerült, hogy ez az új rész nem fog kapcsolódni a franchise korábbi filmjeihez, és egyfajta puha rebootként fog szolgálni a tulajdon számára.

Álvarez filmje mellett a Disney a franchise bővítésén dolgozik, és a mozifilmek mellett élőszereplős sorozat is készül a streaming televíziós világban. Fejlesztés alatt áll egy előzménysorozat is, amelyet a Fargo alkotója, Noah Hawley irányít, és a történet középpontjában várhatóan a Weyland-Yutani Corporation szerepel. Ez az a vállalat, amely az eredeti filmekben is nagy szerepet kapott. A sorozat forgatása várhatóan szintén valamikor idén kezdődik.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Madame Web
Filmkritikák

Madame Web kritika

Van-e még értelme a Sony univerzumépítési próbálkozásainak?

Alien: Covenant
Filmek

Végre hivatalos címet kapott az Alien: Romulus

Ahogy azt már sejteni lehetett, hivatalos lesz, hogy mikor címmel érkezik az...

The Last of Us
BREAKINGSorozatok

Dina szerepét Isabela Merced kapta a The Last of Us 2. évadában

A The Last of Us 2. évad egyik legfontosabb szerepét kapta Isabela...