Főoldal Filmek Európai mitológiára utal az új Alien munkacíme, és Budapesten forgatják 2023 elején
Filmek

Európai mitológiára utal az új Alien munkacíme, és Budapesten forgatják 2023 elején

2023 elején Budapesten forgatják az Alien következő részét.

212
Alien
Forrás: 20th Century Fox

Valamikor még 2022 elején jelentették be az új Alien-projektet, de egy ideje már nem hallottunk felőle. Az új filmen a Gonosz halott rendezője és írója, Fede Álvarez dolgozik. Eddig csak annyit tudtunk a közelgő filmről, hogy aktív fejlesztés alatt áll, és az új információk szerint a vártnál jóval korábban bekapcsolják a kamerákat.

A Film & Television Industry Alliance weboldalán tettek közzé egy új bejegyzést, miszerint az új Alien-projekt munkacímmel már az előkészítési fázisba lépett, és már a forgatás helyszíne és időpontja is kitűzték. A weboldal szerint az Alien: Romulus főforgatásának kezdete 2023. február 6. Végül a weboldalon azt is kiderítette, hogy a forgatás fő helyszíne Budapesten lesz.

A szereposztással kapcsolatban meglehetősen szűkszavú híreket kaptunk, de a következő hetekben valószínűleg érkeznek majd a bejelentések a szereposztásokról. Egyelőre azt tudjuk biztosan, hogy Cailee Spaeny (Easttowni rejtélyek) az egyik főszereplő szerepében csatlakozott a stábhoz.

Nemcsak a szereplők, hanem a film sztorija körül is megy a titkolózás, de feltehetően az új film nem kapcsolódik majd a franchise utolsó két részéhez, bár a munkacím éppen az ellenkezőjéről árulkodik. Az Akárcsak a Prometheus és az Alien: Covenant most az Alien: Romulus munkacím is az európai mitológiára utal. Míg a Prometheus egy görög titánra utalt, aki megteremtette az embereket, addig a római mitológiában Romulust Róma egyik alapítójaként tartják számon. Munkacímről beszélünk, még közel sem biztos, hogy ezzel fogják bemutatni a mozikban a filmet.

Az Alien az egyik legünnepeltebb horror/sci-fi franchise a filmiparban. A történet középpontjában egy nagy és kegyetlen szörny áll, és az embereket keltetőnek használja tojásai lerakásához. Ridley Scott első részét a filmtörténelem egyik legjobbjának tartják, amihez később öt folytatás készült, valamint két crossover, amiben az Alien és a Ragadozó csap össze. A Ragadozó nemrég önálló filmet is kapott Préda címen. A történet 300 évvel ezelőtt játszódik, és 2022-es év egyik legjobb filmje lett.

Alien
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Alien
BREAKINGFilmek

Az Alien: Romulus főszereplője, Cailee Spaeny elárulta, mikor játszódik a film

Kiderült, mikor játszódik az Alien: Romulus, és más örömteli hírről is beszámolt...

Alien: Covenant
Sorozatok

A showrunner az élőszereplős Alien-sorozat bemutatójáról beszélt

A sztrájk véget ért, így folytatódik a munka, de még nagyon távoli...

Alien
Sorozatok

Noah Hawley elárulta, miben lesz más az Alien élőszereplős sorozata a mozifilmekhez képest

Nagy izgalom övezi az Alien első élőszereplős sorozatát, amiben a Földre hozzák...