Főoldal Filmek Fede Álvarez egy új Alien-filmen dolgozik, és már a női főszereplőt is kiszemelték
Filmek

Fede Álvarez egy új Alien-filmen dolgozik, és már a női főszereplőt is kiszemelték

A nyálas Xenomorphok mellé kell egy dögös női főszereplő is.

165
Alien
Forrás: 20th Century Fox

Rengeteg klasszikus horrorfranchise tért vissza valamilyen formában az elmúlt évek során. Hamarosan az Alien is csatlakozik a listához a Vaksötét írója és rendezője, Fede Álvarez irányítása alatt. A projektről nem sok hír érkezett azóta, hogy az év elején bejelentették, hogy fejlesztés alatt áll egy új film, de most úgy tűnik, hogy végre megtalálták a női főszereplőt.

A Hulu platformra szánt film cselekményéről egyelőre nem sokat tudni, és arról sem, hogy milyen hangvételű lesz a projekt. Az évek során különféle hangvételben bemutatták az idegeneket, kezdve a Ridley Scott által rendezett eredeti “kísértetházas” slasher hangulatától egészen a James Cameron rendezőtől akció-horror fókuszáig. Álvarez hátterét ismerve biztosra vehetjük, hogy az új film vérbeli horror lesz, többek között neki köszönhetjük a Gonosz halott, a már említett Vaksötét filmeket vagy a botrányosan felsült A texasi láncfűrészes mészárlás legújabb feldolgozását, amit a Netflix mutatott be.

A következő nagy projektje pedig egy új Alien-film lesz. A Deadline elsőként számolt be a hírről, hogy Cailee Spaeny tárgyal az új rész főszerepéről. Spaeny neve elsőre ismeretlen lehet a nagyközönség számára, de olyan népszerű filmekben játszott, mint a Bűvölet – Az örökség, a Húzós éjszaka az El Royale-ban és a Tűzgyűrű: Lázadás, legközelebb pedig Priscilla Presley-t készül megformálni Sofia Coppola Priscilla című filmjében.

Bár Spaeny szerepe a filmben még nem végleges, egy ideje már ő az első számú jelölt, és többször is találkozott Álvarezzel és a producerekkel. A 20th Century Studios és a Scott Free nem szeretné sokáig elhúzni a dolgot, hamarosan hivatalosan is bejelenthetik, hogy Spaeny kapta a női főszereplő szerepét. Az események beindultak, s akár már 2023 elején munkába állhatnak a kamerák előtt. Az új film mellett egy másik projekt is fejlesztés alatt áll, jövőre kezdik forgatni az első tévésorozatot ebben az univerzumban.

A franchise 1979-es megalapítása óta nem volt hiány Alien-filmekből. Három folytatás készült az eredeti részhez, majd a 2000-es években a Ragadozót és a Xenomorphot egymásnak eresztették. Maga Scott nemrég a 2013-as Prometheus és a 2017-es Alien: Covenant című filmekkel visszatért a sorozathoz.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Alien
BREAKINGFilmek

Az Alien: Romulus főszereplője, Cailee Spaeny elárulta, mikor játszódik a film

Kiderült, mikor játszódik az Alien: Romulus, és más örömteli hírről is beszámolt...

Alien: Covenant
Sorozatok

A showrunner az élőszereplős Alien-sorozat bemutatójáról beszélt

A sztrájk véget ért, így folytatódik a munka, de még nagyon távoli...

Alien
Sorozatok

Noah Hawley elárulta, miben lesz más az Alien élőszereplős sorozata a mozifilmekhez képest

Nagy izgalom övezi az Alien első élőszereplős sorozatát, amiben a Földre hozzák...