x
Close


Közelgő események

Sorozatok

A hírek szerint Noah Hawley készülő Alien-sorozatának forgatókönyve kész, a forgatás pedig jövőre kezdődik

Elkészült az Alien-sorozat forgatókönyve, jövőre pedig jöhet a forgatás.

A hírek szerint Noah Hawley készülő Alien-sorozatának forgatókönyve kész, a forgatás pedig jövőre kezdődik
  • Publishedaugusztus 3, 2022

Miután a Disney befejezte a 20th Century Fox felvásárlását, új projekteket kezdett el fejleszteni az Alien-franchise-on belül. Az első ilyen projektről végül kiderült, hogy egy FX-sorozat lesz, amelyet a Fargo és a Légió alkotója, Noah Hawley irányít. Egy Fede Alvarez által rendezett Alien-film is fejlesztés alatt áll a Hulu megrendelésre.

Az elmúlt hónapokban több részletet is megosztottak a készülő sorozatról. Noah Hawley elárulta, hogy a sorozat nem Ellen Ripley története lesz, hanem a mesterséges intelligenciát fejlesztő nagyvállalatokra fog koncentrálni. Emellett ez lesz az első olyan projekt a franchise-ban, az Alien vs Predator filmeken kívül, amely teljes egészében a Földön játszódik. Bár sokan bíztak benne, hogy gyorsan elkészül a sorozat, a munka kicsit tovább tart, de bízzunk benne, hogy megérni ennyi évet várni a tartalomra.

Eredetileg Noah Hawley abban bízott, hogy a sorozat valamikor 2023-ban be tudják mutatni. Alex Zalben riporter azonban arról számolt be, hogy az Alien-sorozat forgatása csak jövőre kezdődik. Emellett azt is elárulta, hogy a sorozat forgatókönyvével már elkészültek.

Megjelenési ablakot továbbra sem kaptunk a sorozathoz, és mivel csak jövőre forgatják le a sorozatot, a legjobb eséllyel is csak valamikor 2024 második felében kerülhet műsorra. Nagy rajongótáborral rendelkezik a franchise, így érthető, ha néhány rajongó szkeptikus a sorozattal kapcsolatban, különösen annak fényében, hogy most először készül olyan produkció, amit nem a filmvásznon mutatnak be. Mentsvár lehet, hogy Hawley a televíziózás terén igazi régimotorosna számít, hiszen több nagysikerű tartalmat is készített már a televízióstársaságok számára.

Alien
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.