Főoldal Játékok Új túlélős játékon dolgozik a Blizzard?
Játékok

Új túlélős játékon dolgozik a Blizzard?

A legújabb pletykák szerint 2027-ben érkezhet a Blizzard új túlélős játéka.

209
Blizzard Odyssey

Az Insider Gaming hívta fel a figyelmet október 2-i cikkében, hogy a Blizzard egy új, még be nem jelentett túlélős (survival) játékon dolgozhat. A játék feltehetően a korábban pletykált Odyssey kódnéven futó projekt lehet.

A hír onnan derült ki, hogy a Blizzard egyik vezető környezeti művésze, egy bizonyos Dan John Cox ArtStation profilján bukkant fel, hogy dolgozik valamilyen új játékon. A profilján annyi látható, hogy egy be nem jelentett túlélős videójátékról van szó, amely 2027-ben várható és ő, mint vezető környezeti művészként dolgozik a projekten a Blizzard Entertainmentnél.

Az Insider Gaming szerzője megkereste a Blizzard szóvivőjét, aki csak annyit mondott, hogy nincs mit felfedni vagy megvitatni. Még 2023 áprilisában röppent fel a pletyka a Windows Centralhoz köthető The Xbox Two podcastjén, hogy a Blizzard dolgozik valamilyen vadiúj túlélős játékon Odyssey kódnéven és már majdnem kész van. A játék állítólag sokat merít az Xbox Game Studios többi játékából: a szintén készülő Everwild játékara fog hasonlítani, a játékosok a Fallout 76-hoz hasonlóan eladhatják kézműves tárgyaikat és bájitalboltokat hozhatnak létre, továbbá a játékmenete és a látványvilága a Fable Legends és Ark játékokat idézi majd. Vagyis ilyen vadászós, építős, gyűjtögetős kalandról lehet szó, talán egy új MMORPG, de erről csak találgatni tudunk.

A játékot hivatalosan nem erősítette meg az Activision Blizzard azóta sem. A vállalatról mostanában sokat hallhattunk, főként mióta rekordösszegért tervezi őket felvásárolni a Microsoft. A Blizzard jelenleg a Diablo 4 új tartalmat készíti, a második szezon október 17-én jön, ahogy szintén kap új tartalmakat a nagy múltú World of Warcraft és talán az Overwatch 2 is. Szintén pletykáltak egy StarCraft 3-at is korábban. A játékfejlesztő több éves kihagyás után visszatér a BlizzCon rendezvénnyel, amelyet november 3. és 4-e között tartanak. Elképzelhető, hogy ott jelentik be hivatalosan az Odyssey projektet.

Blizzard
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Microsoft Xbox Activision Blizzard
BREAKINGJátékok

A Microsoft véglegesítette az Activision Blizzard felvásárlását

A brit versenyhivatal jóváhagyta az ügyletet, az Activision Blizzard King mostantól az...

Microsoft Xbox Activision Blizzard
Játékok

Jövőre már érkezhetnek a Game Passba az Activision Blizzard játékai

Amint megkötik a szerződést a Microsofttal onnantól pár hónapon belül jöhetnek a...

Microsoft Activision Blizzard
BREAKINGJátékok

A brit versenyhivatal jóváhagyta a Microsoftnak az Activision Blizzard felvásárlását

A CMA döntésével az utolsó akadály is elhárult, hogy az Activision Blizzard...

Ubisoft+ Microsoft
BREAKINGJátékok

A Microsoft eladja az Activision felhőalapú streaming-jogait a Ubisoftnak

A Microsoft reméli, hogy ezzel a brit versenyhivatal jóváhagyja nekik az Activision...