Wide Screen
Image default
Filmek

Új fénykardokkal harcolnak a Star Wars: Episode IX főszereplői?

Egy most kiszivárgott leírásból kiderült, hogy mind Kylo Ren, mind pedig Rey új fénykarddal harcol a végső nagy összecsapásban?

Egy most kiszivárgott leírásból kiderült, hogy mind Kylo Ren, mind pedig Rey új fénykarddal harcol a végső nagy összecsapásban?

A cikk spoiler-elemeket tartalmaz a Star Wars: Episode IX filmmel kapcsolatban.

Az új Star Wars-trilógia befejező részének munkálatai jelenleg is zajlanak a Pinewood Studios falai között, de már csak pár hét van hátra a munkákból, így lassan közelítünk a végső nagy összecsapásra a filmben. Egy most kiszivárgott információ szerint, J.J. Abrams minden korábbinál nagyobb volumenű harccal búcsúztatná a Skywalker-saga utolsó darabját, de mint korábban, most is kezeljük óvatosan a leírtakat, nem tudni, hogy mi igaz belőle.

Az információk szerint a kilencedik rész egyik nagy – vélhetően a végső összecsapásról van szó – jelenetét januárban fogják rögzíteni Pinewoodban. A szóban forgó jelenetben Kylo Rent (Adam Driver) látjuk egy pilótafülkében ülni – ami akár még TIE Silencer repülőgép is lehet -, miközben megtámad egy Ellenálló bázist. Az egyik beállításban a lerombolt Ellenálló bázist is látjuk. Rengeteg tűz és törmelék látható a felvételen. Richard E. Grant színész kiléte még mindig ismeretlen, nem árulták el, hogy kit fog játszani, de a mostani pletyka szerint kulcsember lesz, és ő is az Első Rendet fogja erősíteni, hiszen Kylo Ren oldalán tűnik fel.

Az összecsapásban körülbelül harminc Ellenálló küzd több tucat rohamosztagossal. Feltűnik a csatában Rey (Daisy Ridley) is, aki vadiúj fénykardjával fogja miszlikbe aprítani a rohamosztagosokat, hiszen Luke Skywalker régi fegyvere megsemmisült Az utolsó Jedikben, így az ifjú padwannak új fénykardot kellett fabrikálni. Eközben Kylo Ren felülről szemléli az eseményeket, ahogy Rey a csatamezőn kaszabolja a rohamosztagosokat. Keri Russel is részt vesz harcban. Nem ismert, hogy a színésznőnek milyen szerepet szánnak a fináléban, de állítólag fekete ruhát és sisakot visel. Feltűnik Billy Dee Williams is, azaz Lando Calrissian. Lando az Ezeréves Sólymot vezeti.

A hatalmas jelenetben Lando oldalán feltűnik Chewbacca is, miközben Kylo Rennel harcolnak a levegőben. Mindannyian tudjuk, hogy Ren miként gondol apja hajójára, így várhatóan minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy elpusztítsa a hajót. Régóta pletykálják már, hogy a Millennium Falcon elpusztul a filmben, azonban megerősítették, hogy a hajó kulcsszereplője lesz a Star Wars: Galaxy’s Edge-nek, tehát sértetlenül megmenekül a 9. részben.

Egy korábban kiszivárgott fénykép megerősítette, hogy Luke fénykardjában a kyber-kristály teljesen megsemmisült, ezért Reynek új fénykardot kell készíteni a kilencedik részben. A legérdekesebb az egészben, hogy pletykák szerint Kylo Ren új fénykardjába egy zöld kristály kerül majd, akárcsak egykori jedimestere fénykardjában volt.

A leírás szerint Kylo Rent egy munkaasztal előtt látjuk, amint éppen új fénykardját szereli össze. Az új fegyvere továbbra is kereszt alakú lesz, és abba próbálja beletenni a zöld kryber-kristályt. A legvalószínűbb teória, hogy Kylo Ren valahogy megszerezte Luke régi zöld fénykardját, legalábbis annak kristályát, és azt próbálja meg vörössé változtatni, ahogy az lenni szokott a Sitheknél. De még az sem kizárt, hogy az első előzetesben zöld fénykarddal látjuk Rent, csakhogy megtévesszék a rajongókat, s azt gondoljuk, hogy az elveszett tanítvány megtért, és visszatért a helyes útra.

A hír hitelességét megcáfolja az, hogy nem esik szó Finnről és Poeról, mint ahogy arról sem lehet semmit hallani, hogy Rose milyen formában tűnik fel az utolsó részben. Szóval nyugodtan kezeljünk fenntartásokkal a feljebb leírtakat, mert könnyen elképzelhető, hogy csak egy lelkes rajongó próbálja elhitetni velünk a dolgot. A Star Wars: Episode IX bemutatójára 2019. december 20-án kerül sor.

Még több a témában...

Az HBO Max több A sötét Igazság Ligája spin-off sorozattal készül, John Constantine és Zatanna is sajátot kaphat

Kévés Bence Mihály

Giancarlo Esposito már a The Mandalorian negyedik évados terveiről beszélt

Vigh Martin

Hamarosan újabb Star Wars kötet érkezik a Szukits Könyvkiadótól

Fonyódi Dávid

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat