Close


Közelgő események

Filmek

Travis Knight rendezheti az Űrdongó spin-off mozit

A Kubo és a varázshúrok rendezőjét kérték fel az első önálló Transformers-film elkészítésére.

Travis Knight rendezheti az Űrdongó spin-off mozit
  • PublishedMarch 3, 2017

A Kubo és a varázshúrok rendezőjét kérték fel az első önálló Transformers-film elkészítésére.

A Deadline úgy tudja, hogy megtalálták a kedvenc Transformer figura, Bumblebee, vagy ha jobban tetszik, akkor az Űrdongó spin-off direktorát. Az Oscar-díjra jelölt LAIKA stúdió kezéből kikerült Kubo és a varázshúrok animációs rajzfilm rendezőjét kérték fel, hogy dirigálja le a 2018-ban érkező filmet. Knight-nek a Kubo és a varázshúrok volt az első filmje, mint rendező, de ennél többről is szó van, mivel ő az elnök-vezérigazgatója is annak a világhírű stop-motion animációs filmekkel foglakozó LAIKA stúdiónak, ami az elmúlt években a Coraline és a titkos ajtó, a ParaNorman és a Doboztrollok mesékkel alkotott maradandót.

Egy beszélgetést csíptek el a befektetőknek szánt Toy Fair in 2016 rendezvényen, ahol a Hasbro-tól Tom Warner, mint a Transformers franchise vezetője a következőket mondta:

Tavaly nyáron szorosan együttműködtünk egy tehetséges írói csapattal, akiket csupa A-kategóriás forgatókönyvírók alkotnak, hogy feltérképezzük, tágítsuk a Transformerek univerzumát. Ahogy Brian korábban bejelentette, a dolgok a 2017-es Transformers: Az utolsó lovaggal veszik kezdetét. Már dolgozunk egy olyan spin-off-on, mely Űrdongó köré lesz felépítve. A Bumblebee mozi 2018-ben jön, és a következő fejezet 2019-ben – a fő ág folytatása Michael Bay nélkül.

A rajongók kedvence, Űrdongó végre saját kisfilmet kap az univerzumban. A transformerrről azt érdemes tudni, hogy az eredeti képregényekben egy Volswagen Beetle volt az alternatív formája, de a filmes univerzumban ezt kissé átírták, merthogy mindvégig Chevrolet Camaro-ként láttuk. A karakter következő nagy filmje az idén június 23-án érkező Az utolsó lovag lesz, amit még Michael Bay dirigált. A rendező korábban elmondta, hogy 10 év után elköszön a franchise-tól, ennyi volt. Nem csak azért érdekes az Űrdongó mozi, mert az lesz az első Transformers-film, amit nem Bay rendez, hanem azért is, mert egy teljesen más megközelítésből építhetik fel a mozit. Talán annyi robbanásra sem számíthatunk, sokkal inkább lazább hangvételű, de poénokkal telepakolt rajongói film lesz.

Az Űrdongó mozit olyan nagy nevek fogják megteremteni, mint Christina Hodson, Lorezo Di Bonaventura, Michael Bay és Steven Spielberg. A mozifilmet 2018. június 8-án készülnek bemutatni az Egyesült Államokban.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.