Főoldal Filmek Nyílt levélben búcsúzik Michael Bay a Transformerektől
Filmek

Nyílt levélben búcsúzik Michael Bay a Transformerektől

„Utolsó lovagként” Michael Bay is továbblép. Elköszönöm a Transformerektől, és a jövőben inkább szerzői filmekre szeretne fókuszálni.

910

„Utolsó lovagként” Michael Bay is továbblép. Elköszönöm a Transformerektől, és a jövőben inkább szerzői filmekre szeretne fókuszálni.

Voltak arról szóló pletykák, hogy talán a Transformers: Az utolsó lovag című filmmel Michael Bay elköszön majd a franchise-tól, de ezt eddig hivatalosan egy fél sem cáfolta vagy erősítette meg. Sokan hisznek a számmisztikában, s talán a film címe az „utolsó” nem csak Optimus Fővezérre utalhat, hanem magára Bay-re is, aki ezzel a résszel lemond a Transformerekről. A rendező a harmadik rész után már egyszer majdnem lemondott a direktori szerepéről, most viszont úgy tűnik, hogy komolyan gondolja. Facebook-on nyílt levélben köszönt el a rajongóktól. A levélben megjegyzi, hogy már „10 éve élek együtt ezzel a franchise-zal”, így ideje átadni másnak a lehetőséget.

Keserédes pillanatok ezek számomra. De talán ezúttal tényleg úgy lesz. Az utolsó lovag összezúzza a Transformers franchise magja körül kialakult mítoszt, és újradefiniálja a hős jelentését… A Transofrmers: Az utolsó lovagban az üldözöttből hős válik, a hősökből gonoszok. Csak egyetlen világ élheti túl: az övék, vagy a miénk.

Bay-t az utóbbi években tényleg csak úgy lehetett ismerni, mint a Transformerek filmes megteremtőjét, vagy a legnagyobb CGI-effektek megalkotóját, aki filmjeiben nem spórol a lőszerrel és a robbanóanyaggal. Elköszönésében hozzátette még, hogy:

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy soha nem készült olyan horderejű Transformers film, mint a mostani, amely ilyen hatalmas vizuális effektekkel és kiterjesztett mitológiával bírt volna, mint Az utolsó lovag. Egy teljesen új módon egészítjük ki filmjeinket. Minden film kapcsolódik a többihez.

Ezért még ne borítékoljátok azt, hogy valóban új rendezőt látunk a jövőben a franchise élén. Már csak azért sem, mert Bay korábban elmondta, hogy az ötödik Transformers filmmel egy új univerzumot kíván nyitni a Hasbo-nak.

A Transformers: Az utolsó lovag bemutatója Magyarországon 2017. június 22-én lesz.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Baldur's Gate 3
Játékok

Már keresik a következő Baldur’s Gate játék fejlesztőjét

A Hasbro szeretné folytatni a Baldur’s Gate 3-at, de a Larian Studios...

Power Rangers
Filmek

Megerősítették, hogy készül a Netflix Power Rangers univerzuma

A Netflix hivatalosan is együttműködik a Hasbroval a Power Rangers univerzumán.