Főoldal Játékok Már keresik a következő Baldur’s Gate játék fejlesztőjét
Játékok

Már keresik a következő Baldur’s Gate játék fejlesztőjét

A Hasbro szeretné folytatni a Baldur’s Gate 3-at, de a Larian Studios nem akar többet.

357
Baldur's Gate 3
Forrás: Larian Studios

A játékgyártó Hasbro birtokolja a Wizards of the Coast kiadót, amely a Baldur’s Gate és a Dungeons & Dragons licenceket ápolja. A Baldur’s Gate 3 elsöprő sikere után a Hasbro mindenképpen szeretne egy új játékot készíteni, azonban a Larian Studios-nak más tervei vannak. Eugene Evans, a Hasbro vezető alelnöke beszélt a PC Gamer lapjának a jövőbeli terveikről. Már keresik a megfelelő a fejlesztőt a projektre.

Jelenleg rengeteg partnerrel tárgyalunk, és rengeteg partner keres meg minket, akik felvállalják a kihívást, hogy hogyan néz ki a Baldur’s Gate franchise jövője? Szóval nagyon reméljük, hogy nem kell újabb 25 évet várni, mint a Baldur’s Gate 2-től a 3-ig, mire erre választ kapunk. De időt szánunk arra, hogy megtaláljuk a megfelelő partnert, a megfelelő megközelítést és a megfelelő terméket, amely a Baldur’s Gate jövőjét jelentheti. Ezt nagyon-nagyon komolyan vesszük, ahogyan a portfóliónkkal kapcsolatos minden döntésünket. Nem kapkodjuk el a döntéseket, hogy kivel lépjünk partnerségre a termékekkel kapcsolatban, vagy hogy milyen termékekben gondolkodjunk.

Eugene Evans

Vitán felül a Baldur’s Gate 3 volt a 2023-as év nagy nyertese. A Larian Studios a Divinity széria után új szintre emelte a számítógépes szerepjátékok műfaját és egy minden eddiginél nagyobb és aprólékosan kidolgozott RPG-t hozott el. A Baldur’s Gate 3 minden díjátadón elvitte az év játéka díjat, mellette anyagilag is nagy siker lett. Swen Vicke, a Larian vezérigazgatója még januárban mondta, hogy már megírta a következő játékuk első fejezetének a vázlatát. Aztán márciusban már arról beszélt, hogy eltávolodnak a Dungeons & Dragons franchise-tól. Javítások és frissítések még érkeznek a Baldur’s Gate 3-ba, de semmilyen kiegészítő, DLC nem lesz és nem csinálják meg a negyedik részt sem.

Az elmúlt hetekben a játék színészei, köztük az Astariont alakító Neil Newborn is kifejezték, hogy nyitottak a folytatásra és újra eljátszanák karakterüket. Így a labda most a Hasbrónál pattog. Némileg árnyalja a képet, hogy a vállalat még tavaly közel ezer alkalmazottját bocsájtotta el, köztük a kreatív csapat nagyját is a Wizards of the Coastnál, akik a Baldur’s Gate 3-on is dolgoztak. Ezt Vicke is élesen bírálta a közösségi médiában. A játékgyártó azonban láthatóan szeretne több hasznot látni a Dungeons & Dragons franchise-ból. Ebbe beletartozhat számos új társasjáték, videójáték, de film és sorozat is. Chris Pine korábban arról beszélt, hogy még elkészülhet a Dungeons & Dragons 2 film is. Reméljük, hogy mihamarabb megtalálják a megfelelő fejlesztőt a Baldur’s Gate 4-re. Nem lesz könnyű dolguk, hiszen a Larian nagyon magasra tette a lécet tavaly.

Baldur's Gate 3
Forrás: Larian Studios
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Baldur's Gate 3
Játékok

A Baldur’s Gate 3 fejlesztője már két új játékon dolgozik

A Larian Studios új stúdiót is alapított a következő projektekhez.

Baldur's Gate 3
Játékok

A Baldur’s Gate 3 fejlesztői jól beszóltak a többi játékkiadónak

A Larian Studios fejlesztői szerint nem jó irány, ha egyesek a részvényeseknek...

The Game Awards
Játékok

Íme a 2023-as The Game Awards győztesei

Kiosztották az idei Game Awards díjakat, tarolt a Baldur’s Gate 3 és...